Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan.

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

Ajankohtaisia tapahtumia ja tilaisuuksia

Kirkkohiiren unilauluilta

Keskiviikkona 27.2.2019 klo 18 kirkkosalin valtaa uninen tunnelma. Tähtien loistaessa lauletaan vanhoja uni-ja kehtolauluja sekä opetellaan muutama uusikin laulu. Tule yhdessä lapsesi kanssa laulamaan ja sylittelemään. Ilta sopii kaikenikäisille lapsille sekä aikuisille. Myös masuasukit ovat tervetulleita iltaan. Päivähoidon joulukirkosta monille lapsille tuttu Kirkkohiiri on mukana laulamassa.

Koe lapsesi kanssa syksy kaikilla aisteilla

Syksy kaikilla aisteilla -illat olivat niin onnistuneet, että samanlaisia iltoja on tulossa lisää keväällä.  Päivämäärät ja iltojen sisältö julkaistaan pian!

Taideilloissa lapsi ja vanhempi pääsevät yhdessä taiteilemaan ja toimimaan. Iltojen ohjelma on suunniteltu valmiiksi ja kaikki materiaali on esillä. Vanhempi ja lapsi voivat vain tulla paikalle ja heittäytyä viettämään mukavaa iltaa yhdessä. Illat on tarkoitettu 3-7 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Toimintailtoihin voi tulla myös mummin, vaarin tai vaikka kummin kanssa.

Kerholaiset ulkoilevat kirkon puistossa. Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerhot

Varhaiskasvatuksen kerhoryhmät ovat sisarusryhmiä, joihin otetaan 3-5-vuotiaita lapsia. 3-vuotiaat voivat aloittaa kerhon aikaisintaan sen puolivuotiskauden aiussa kun täyttää kolme vuotta. Syksyn alussa voivat aloitaa 1.7.-31.12 syntyneet ja tammikuussa 1.1.-30.6. syntyneet.

Kerhoryhmät

Orava-kerho tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 9-12

Kerhot jatkuvat tammikuussa tiistaina 8.1.2019

Kasvatusperiaatteet ja niiden lähtökohdat olemme kirjoittaneet auki varhaiskasvatussuunnitelmaamme Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Syksyllä alkaa vuosittain uusi kerhokausi ja sen hakuaika on helmi-maaliskuussa. Kerhopaikasta tulee ilmoitus kotiin. Vapaille kerhopaikoille voi ilmoittautua koko toimintakauden ajan. Etusija kerhoon on kauniaislaisilla lapsilla.  Espoolaisille lapsille kerhopaikka taataan puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kerhotoiminta on maksullista.

Syksy 40 € ja kevät 50 €

Kerhoa ohjaavat:

• Lastenohjaaja Taru Lapinharju p.050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastentarhanopettaja Eeva Peltonen p. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Syksyn 2018 kerhoilmoittautuminen päättynyt.

Halutessa voi ilmoittautumisajan jälkeen hakea lasta varapaikalle.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, jonka löydät oheisesta valikosta.
Pääset täyttämään lomaketta myös tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa. Osoite on Kavallintie 3.

Lisätietoja: Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, p.0503722410, susan.hackman(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kesäkerho - ohjattua leikkipuistotoimintaa

Kesäkerho seuraavan kerran kesällä 2019. Kesäkerho on leikkipuistotoimintaa, joka on suunniteltu 3-7 vuotiaille lapsille. Ulkona leikitään, askarrellaan, jumpataan, lauletaan...ja toki syödään myös maistuvat kotoa tuodut eväät.  Kesäkerhoa pidetään 3-14.6 arkiaamuisin klo 9.30-12.30. Ilmoittautuminen huhti-toukokuussa.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Perhekerhoon ja perhepuistoon ovat tervetulleita vauvat ja leikki-ikäiset, isät, äidit, mummit ja vaarit.

Perhekerho ja Nalle-kerho

Kevään kerhokausi starttaa 14.1.2019. Heti ensimmäisellä kerralla kerhoon tulee vieraaksi kirkkoherra Mimosa Mäkinen.

Tervetuloa perhekerhoon maanantaisin klo 9.30-11.00

Kokoontumispaikka: Sebastos,

Kauniaistentie 11.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat lapsesi kanssa harjoitella lyhyitä aikoja erossa olemista on perhekerho hyvä paikka siihen.

Lapsille on tarjolla välipala ja pientä ohjelmaa sekä aikuisille oma hetki kahvi/teekupin ääressä.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajina Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Lisätietoja: Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Perhepuisto

Perhepuisto seuraavan kerran elokuussa 2019.