Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan.

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

Kevätkausi lasten ja perheiden toiminnassa

Sunnuntaina 1.3.2020 klo 10 perhemessu Kauniaisten kirkossa.

Sunnuntaina 15.3.2020 klo 15 kirkkohiiren unilauluiltapäivä Kauniaisten kirkossa.

Torstaina 2.4.2020 klo 11:15 koko perheen pääsiäisvaellus Kauniaisten kirkossa.

Tiistaina 12.5.2020 klo 17:30 keväinen mukulamessu Kauniaisten kirkossa.

Kerholaiset ulkoilevat kirkon puistossa. Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerhot

Kevään kerhot jatkuvat syksyn tapaan!

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu 3-5-vuotiaille lapsille. Kerhon voivat aloittaa syksyllä ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta ja keväällä ne lapset, jotka täyttävät 3 vuotta 31.7. mennessä.

Kerhoa on tarjolla maanantaisin klo 12-15 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-13. Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 2-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Syksyllä alkaa vuosittain uusi kerhokausi. Hakuaika kerhoon on alkuvuodesta. Syksyn 2020 kerhoihin ilmoittautuminen päättyy 15.3.2020. Sen jälkeen muodostamme tulevan syksyn kerhoryhmät ja kerhopaikasta tulee ilmoitus kotiin huhtikuun aikana. Vapaille kerhopaikoille voi ilmoittautua koko toimintakauden ajan. Etusija kerhoon on kauniaislaisilla lapsilla. Espoolaisille lapsille kerhopaikka taataan puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kerhotoiminta on maksullista, mutta siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat:

• Lastenohjaaja Taru Lapinharju, puh. 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastenohjaaja Eeva Peltonen, puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Syksyn kerhoihin ilmoittautuminen päättyy 15.3.2020, jonka jälkeen muodostetaan kerhoryhmät. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, jonka löydät oheisesta valikosta.
Pääset täyttämään lomaketta myös tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa. Osoite on Kavallintie 3.

Lisätietoja:

Lastenohjaaja Eeva Peltonen puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, puh. 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kesäkerho - ohjattua leikkipuistotoimintaa

Kesäkerhoa järjestetään 1-12.6.2020 arkipäivisin klo 9.30-12.30.

Tiistaina 2.6 ei ole kerhoa Rehndahlin kotieläintilalle tehtävän perheretken vuoksi.

Kesäkerho on leikkipuistotoimintaa, joka on suunniteltu 2,5-6-vuotiaille (sekä eskarista kouluun siirtyville jo 7 vuotta täyttäneille) lapsille. Ulkona leikitään, ihmetellään, askarrellaan, kuullaan Raamatun kertomuksia, jumpataan, lauletaan ja toki syödään myös maistuvat kotoa tuodut eväät. Kesäkerhon hinta on 20 euroa ja siitä on mahdollisuus anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi. Kerhopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittatumiset seurakuntatoimistoon 30.4 mennessä, puh:  050 500 9000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Perhekerhoon ja perhepuistoon ovat tervetulleita vauvat ja leikki-ikäiset, isät, äidit, mummit ja vaarit.

Perhekerho ja Nalle-kerho

Kevätkauden kerhot järjestetään maanantaisin klo 9.30-11 Sebastoksen toimitilassa.

Kokoontumispaikka: Sebastos,

Kauniaistentie 11.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat harjoitella lapsesi kanssa erossa olemista lyhyitä aikoja, on perhekerho hyvä paikka siihen.

Lapsille on tarjolla välipala ja pientä ohjelmaa sekä aikuisille oma hetki kahvi/teekupin ääressä.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajina Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Lisätietoja:

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju, 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi

Lastenohjaaja Eeva Peltonen, 050 4665505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Perhepuisto

Perhepuisto kokoontuu seuraavan kerran jälleen kesällä 2020.