Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan.

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

Kesäkausi lasten ja perheiden toiminnassa

Perheiden elopuisto kirkon leikkipuistossa.

Perheiden elopuisto kokoontuu kirkon leikkipuistossa elokuussa tiistaina 11.8. ja tiistaina 18.8 klo 10-12. Perhepuistossa on ohjelmassa vapaamuotoista leikkiä. Tervetuloa mukaan!

Kerholaiset ulkoilevat kirkon puistossa. Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerhot

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu 3-5-vuotiaille lapsille. Kerhon voivat aloittaa syksyllä ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta ja keväällä ne lapset, jotka täyttävät 3 vuotta 31.7. mennessä.

Kerhoa on tarjolla maanantaisin klo 12-15 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-13. Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 2-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Syksyllä alkaa vuosittain uusi kerhokausi. Hakuaika kerhoon oli alkuvuodesta. Syksyn 2020 kerhopaikat on jaettu ja perheisiin on oltu yhteydessä. Tervetuloa Orava-kerhoon!

Kerhopaikoille voi ilmoittautua jonoon koko toimintakauden ajan. Kerhotoiminta on maksullista, mutta siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat:

• Lastenohjaaja Taru Lapinharju, puh. 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastenohjaaja Eeva Peltonen, puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Syksyn 2020 Orava-kerhoryhmä on muodostettu ja perheisiin on oltu yhteydessä. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallan.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella,
johon pääset tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa. Osoite on Kavallintie 3.

Lisätietoja:

Lastenohjaaja Eeva Peltonen puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, puh. 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kesäkuussa puistotoimintaa

Kesäkuussa järjestetään 1.-12.6.2020 puistotoimintaa kesäkerhoon ilmoittautuneille lapsille. Ryhmäkoot ovat maksimissaan 10 lapsen ryhmiä ja toimintaa on 2 tuntia päivässä molemmilla puistoryhmillä.

Kesäpuiston hinta on 20 euroa ja siitä on mahdollisuus anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi. Ilmoittautuminen päättyi huhtikuun lopussa ja perheisiin on oltu yhteydessä puistotoiminnan järjestelyistä.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Perhekerhoon ja perhepuistoon ovat tervetulleita vauvat ja leikki-ikäiset, isät, äidit, mummit ja vaarit.

Perhekerho ja Nalle-kerho (PERUTTU TOISTAISEKSI KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN HIDASTAMISEKSI) Etäperhekerho tiistaisin puoliltapäivin Seurakunnan Facebook sivuilla.

Kevätkauden kerhot järjestetään maanantaisin klo 9.30-11 Sebastoksen toimitilassa.

Kokoontumispaikka: Sebastos,

Kauniaistentie 11.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat harjoitella lapsesi kanssa erossa olemista lyhyitä aikoja, on perhekerho hyvä paikka siihen.

Lapsille on tarjolla välipala ja pientä ohjelmaa sekä aikuisille oma hetki kahvi/teekupin ääressä.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajina Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Lisätietoja:

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju, 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi

Lastenohjaaja Eeva Peltonen, 050 4665505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Perhepuisto elokuussa

Perheiden elopuisto kokoontuu jälleen kirkon leikkipuistossa elokuussa ti 11.8, pe 14.8 ja ti 18.8 klo 10-12. Leikkipuiston löydät Kauniaisten kirkko- ja kerhorakennuksen vierestä.

Perhepuistossa on ohjelmassa vapaamuotoista leikkiä. Tervetuloa mukaan!