Seurakunnan lapsi- ja perhetyö

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä. Monipuolisessa toiminnassa otetaan huomioon lapsen sekä koko lapsiryhmän toiveet ja tarpeet. Lapsi saa tukea kasvulleen ja kehitykselleen vaihtelevan toiminnan kautta. Lapselle kaikki on uutta. Hän elää ja aistii elämäänsä kokonaisvaltaisesti. Leikillä on tärkeä merkitys seurakunnan varhaiskasvatuksessa.

Perhetyössä lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Yhtä ominaista tapaa elää lapsiperheen elämää ei ole, vaan perheen sisäiset vuorovaikutussuhteet, ajankäyttö, tavat ja olosuhteiden muutokset muokkaavat jokaisesta perheestä ainutlaatuisen. Tervetuloa mukaan toimintaan sellaisena kuin olet!

Lapsia kerhossa
Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerho - Orava-kerho

Vuoden 2021 kevätkausi on koronarajoitusten vuoksi alkanut ulkoilevalla kerholla.

Syksyn kerhoon haku on päättynyt 15.3.2021 ja ryhmä on täynnä. Jonoon voi ilmoittautua koko toimintakauden ajan.

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu alle esikouluikäisille lapsille.

Kerhon voivat aloittaa syksyllä ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta ja keväällä ne lapset, jotka täyttävät 3 vuotta 31.7. mennessä.

Kerhoajat

Ma klo 12-15

Ti klo 9-13

To klo 9-13

Pe klo 9-13

Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 2-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurtaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kerhopaikoille voi ilmoittautua jonoon koko toimintakauden ajan. Kerhotoiminta on maksullista, ja siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat koulutetut varhaiskasvattajat.

Eeva Peltonen, lastentarhanopettaja ja kirkon varhaiskasvattaja. Sijainen Lotta Joukainen, lastentarhanopettaja.

Taru Lapinharju, lastenohjaaja ja kirkon varhaiskasvattaja

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella,
johon pääset tästä

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa.

Osoite: Kavallintie 3.

Lisätietoja

Lastenohjaaja Eeva Peltonen puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi Poissa työtehtävistä 17.10. 2021 asti.

Lotta Joukainen, lastentarhanopettaja p. 050 5149659 Lastenohjaajan sijainen 16.8.-17.10.2021

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Kesäkerho - toimintaa alle kouluikäisille lapsille

Kesäkerho seuraavan kerran kesällä 2022.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Tervetuloa kerhoon.

Yhdessäoloa ja vertaistukea lapsiperheille

Vauvakerho

Vauvakerho on vertaisryhmä  vanhemmille ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Tervetuloa äidit, isät ja vauvat vertaisryhmään tapaamaan toisia vauvaperheitä ja juttelemaan arjen kokemuksista. Tarjolla mehu- ja hedelmävälipala. Tulethan kerhoon täysin terveenä.

Kerho kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 13-14.30 Sebastoksen toimitilassa.

Kokoontumispäivät:

26.8.

9.9.

23.9.

7.10.

21.10.

4.11.

18.11.

Kerhoon ilmoittaudutaan ja ryhmän koko on rajttu koronatilanteen mukaan

Ilmoittautumiset ja lisätietoja  perhetyöntekijä Sannilta.

susan.hackman@evl.fi   p. 0503722410

Perhekerho ja Nalle-kerho

kokoontuu Sebastoksen toimitilassa ma klo 9.30-11.00.

Kerhon osallistujamäärä on rajoitettu koronatilanteen mukaan ja kerhoon ilmoittaudutaan etukäteen.

Ilmoittautuminen sähköpostilla susan.hackman@evl.fi

Kerro ilmoittautumisessa oma nimesi, lapsen/lasten nmi ja ikä, puhelinnumero sekä mahdolliset ruokavaliot.

Kerhokausi alkaa 23.8. avoimien ovien päivällä. Tervetuloa tutustumaan työntekijöihin, kerhotilaan ja toimintaan.

Viimeinen syyskauden perhekerhopäivä on 29.11. ja syyslomalla olemme  18.10.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat harjoitella lapsesi kanssa erossa olemista lyhyitä aikoja, on perhekerho hyvä paikka siihen.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajat Taru Lapinharju ja Lotta Joukainen.

Perhetyöntekijä Sanni  susan.hackman@evl.fi p. 05003722410

Lastenohjaaja Taru taru.lapinharju@evl.fi p.050 3889434