Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan.

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

Ajankohtaisia tapahtumia ja tilaisuuksia

Perhemessu 27.10. klo 10.00 Kauniaisten kirkossa.

Tervetuloa mukaan rentoon ja elmänmakuiseen jumikseen. Lounastarjoilu.

Lasten kauneimmat joululaulut 1.12. klo 15.00 Kauniaisten kirkossa.

Kerholaiset ulkoilevat kirkon puistossa. Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerhot

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Kerhon voivat syksyllä 2019 aloittaa ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta.

Kerho on tarjolla maanantaisin klo 12-15 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-13. Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 2-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elmänmakuinen ilmapiiri toivottaa mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Syksyllä alkaa vuosittain uusi kerhokausi ja sen hakuaika päättyy tänä vuonna 31.3.2019. Kerhopaikasta tulee ilmoitus kotiin. Vapaille kerhopaikoille voi ilmoittautua koko toimintakauden ajan. Etusija kerhoon on kauniaislaisilla lapsilla. Espoolaisille lapsille kerhopaikka taataan puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kerhotoiminta on maksullista, mutta siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta.

Kerho maksaa 50e lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40e lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat:

• Lastenohjaaja Taru Lapinharju p.050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastentarhanopettaja Eeva Peltonen p. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Syksyn 2019 kerhoilmoittautuminen on alkanut!

Kerhopaikat ovat täytetty. Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Vapautuvat kerhopaikat täytetään ensisijaisest kauniaislaisilla lapsilla.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, jonka löydät oheisesta valikosta.
Pääset täyttämään lomaketta myös tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa. Osoite on Kavallintie 3.

Lisätietoja:

Lastentarhanopettaja Eeva Peltonen p. 0504665505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju p. 0503889434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, p.0503722410, susan.hackman(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kesäkerho - ohjattua leikkipuistotoimintaa

Kesäkerho seuraavan kerran kesäkuussa 2020.

Kesäkerho on leikkipuistotoimintaa, joka on suunniteltu 3-7 vuotiaille lapsille. Ulkona leikitään, ihmetellään, askarrellaan, kuullaan Raamatun kertomuksia, jumpataan, lauletaan...ja toki syödään myös maistuvat kotoa tuodut eväät.   Kesäkerhon hinta on 20e ja siitä on mahdollisuus anoa vapautusta. Ilmoittautuminen virastoon  050 500 9000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Perhekerhoon ja perhepuistoon ovat tervetulleita vauvat ja leikki-ikäiset, isät, äidit, mummit ja vaarit.

Perhekerho ja Nalle-kerho

Tervetuloa perhekerhoon maanantaisin klo 9.30-11.00

Syyskausi 2019 alkaa 2.9.

Kokoonnumme kolme ensimmäistä kertaa 2.9., 9.9. ja 16.9. Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon tiloissa. Siirrymme Sebastoksen tilaan 23.9. tai viimeistään kun katuremontti toimitilan edessä valmistuu.

Kokoontumispaikka: Sebastos,

Kauniaistentie 11.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat lapsesi kanssa harjoitella lyhyitä aikoja erossa olemista on perhekerho hyvä paikka siihen.

Lapsille on tarjolla välipala ja pientä ohjelmaa sekä aikuisille oma hetki kahvi/teekupin ääressä.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajina Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Lisätietoja:

Lastentarhanopettaja Eeva Peltonen, 050 4665505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju p.050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Perhepuisto

Seuraavan kerran kesällä 2020.