Seurakunnan lapsi- ja perhetyö

Kirkon varhaiskasvatus ja perhetyö tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä. Monipuolisessa toiminnassa otetaan huomioon lapsen sekä koko lapsiryhmän toiveet ja tarpeet. Lapsi saa tukea kasvulleen ja kehitykselleen vaihtelevan toiminnan kautta. Lapselle kaikki on uutta. Hän elää ja aistii elämäänsä kokonaisvaltaisesti. Leikillä on tärkeä merkitys seurakunnan varhaiskasvatuksessa. Tutustu tästä mitä Vasu kirkossa tarkoittaa.

Perhetyössä lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Yhtä ominaista tapaa elää lapsiperheen elämää ei ole, vaan perheen sisäiset vuorovaikutussuhteet, ajankäyttö, tavat ja olosuhteiden muutokset muokkaavat jokaisesta perheestä ainutlaatuisen. Tervetuloa mukaan toimintaan sellaisena kuin olet!

Lapsia kerhossa
Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerho - Orava-kerho

Kerhoajat

Ma klo 12-15

Ti klo 9-13

To klo 9-13

Pe klo 9-13

Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 1-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurtaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kerhopaikoille voi ilmoittautua jonoon koko toimintakauden ajan. Kerhotoiminta on maksullista, ja siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat koulutetut varhaiskasvattajat.

Eeva Peltonen, lastentarhanopettaja ja kirkon varhaiskasvattaja.

Taru Lapinharju, lastenohjaaja ja kirkon varhaiskasvattaja

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella,
johon pääset tästä

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa.

Osoite: Kavallintie 3.

Kirkon remontin aikana kerho kokoontuu Sebastiksen toimitilassa osoitteessa Kauniaistentie 11.

Lisätietoja

Lastenohjaaja Eeva Peltonen (lastentarhanopettaja) puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Kesäkerho - toimintaa alle kouluikäisille lapsille

Kesäkerhoa on 7.-17.6 arkipäivisin klo 9-13 Sebastoksen toimitilassa (Kauniaistentie 11) ja Kauniaisten keskustan leikkipuistoissa.

Ilmoittautumiset seurakuntatoimistoon p. 050 500 9000 tai kauniaisten.suom.srk(at)evl.fi

Etusijalla kauniaislaiset ja jo toiminnassa mukana olevat lapset. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kesäkerho on tarkoitettu yli 2,5 vuotiaille alle kouluikäisille lapsille. Kesäkerhossa leikitään, askarrellaan, lauletaan, jumpataan ja ulkoillaan paljon. Jokaiseen kerhopäivään kuuluu omien kotoa tuotujen eväiden syöminen.

Perheretki 6.6. Lisätietoja https://www.kauniaistenseurakunta.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille/retket-ja-leirit

Elopuisto

Kokoonnumme elokuussa maanantaina 15. ja 22.8 yhteisten leikkien ja rupettelun parissa Avoimen perhetoiminnan pihassa osoitteessa Thurmanin puistotie 1. Tervetuloa!

Tervetuloa kaikenikäiset.
Tervetuloa kerhoon.

Yhdessäoloa ja vertaistukea lapsiperheille

Perhekerhon syyskausi alkaa ma 29.8. Sebastoksen toimitilassa  klo 9.30-11.00

(Kauniaistentie 11. Kirjaston viereisen kerrostalon alakerta)

Tule mukaan aloittamaan viikko toisten lapsiperheiden kanssa. Kerhossa on lapsille leikkikavereita ja aikuisille juttuseuraa. Aikuiset ja lapset ovat yhdessä koko kerhoajan, tarjolla on pieni välipala ja hartaus/laulu-leikkihetki kappelissa.

Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua.

Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman sekä lastenohjaajat Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Perhetyöntekijä Sanni / susan.hackman@evl.fi p. 050 372 2410

Lastenohjaaja Taru / taru.lapinharju@evl.fi p. 050 388 9434

Lastenohjaaja Eeva / eeva.peltonen@evl.fi p. 050 466 5505

Toukopuistoa 23.5 ja 30.5.

Toukopuistossa 23.5. ja 30.5. Yhteisiä pihaleikkejä ja rupattelua Avoimen perhetoiminnan viihtyisässä puistossa.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lastenohjaaja Taru / taru.lapinharju@evl.fi p. 050 388 9434