Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan.

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

Ajankohtaisia tapahtumia ja tilaisuuksia

Koe lapsesi kanssa syksy kaikilla aisteilla

Syksy kaikilla aisteilla -illoissa lapsi ja vanhempi pääsevät yhdessä taiteilemaan ja toimimaan. Iltojen ohjelma on suunniteltu valmiiksi ja kaikki materiaali on esillä. Vanhempi ja lapsi voivat vain tulla paikalle ja heittäytyä viettämään mukavaa iltaa yhdessä. Illat on tarkoitettu 3-7 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Toimintailtoihin voi tulla myös mummin, vaarin tai vaikka kummin kanssa.

Luovaa toimintaa on tarjolla klo 17.30-19 seuraavasti:

Torstaina 25.10 Leivotaan yhdessä keksejä, joita pääsee myös itse koristelemaan. Sebastoksen toimitila.

Maanantaina 29.10 Tehdään yhdessä taidetta. Katulampun ja taskulampun valo luovat syysiltoihin varjoja. Millaisen varjon taiteilette yhdessä omaan tauluunne? Kauniaisten kirkon kerhorakennus.

Torstaina 8.11 Miltä kuulostaa syysmyrsky? Rakennetaan yhdessä syksyistä äänimaisemaa muusikin ja soittimien avulla. Mistä muusta syksyn ääni syntyy. Kauniaisten kirkon alasali.

Maanantaina 12.11. Syksy on tarinoiden ja satujen aikaa. Loruillaan yhdessä sekä runoillaan ja tarinoidaan kahdestaan oman lapsen kanssa. Kauniaisten kirkon kerhorakennus.

Osallistua voi kaikkiin neljään iltaan tai vaikka vain yhteen. Ilmoittautuminen virastoon 050 500 9000 tai sähköpostilla kauniaisten.suom.srk(at)evl.fi

Kerholaiset ulkoilevat kirkon puistossa. Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerhot

Varhaiskasvatuksen kerhoryhmät ovat sisarusryhmiä, joihin otetaan 3-5-vuotiaita lapsia. 3-vuotiaat voivat aloittaa kerhon aikaisintaan sen puolivuotiskauden aiussa kun täyttää kolme vuotta. Syksyn alussa voivat aloitaa 1.7.-31.12 syntyneet ja tammikuussa 1.1.-30.6. syntyneet.

Kerhoryhmät

Orava-kerho tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 9-12

Kerhot alkavat 28.8.2018

Kasvatusperiaatteet ja niiden lähtökohdat olemme kirjoittaneet auki varhaiskasvatussuunnitelmaamme Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Syksyllä alkaa vuosittain uusi kerhokausi ja sen hakuaika on helmi-maaliskuussa. Kerhopaikasta tulee ilmoitus kotiin toukokuun puoliväliin mennessä. Vapaille kerhopaikoille voi ilmoittautua koko toimintakauden ajan. Etusija kerhoon on kauniaislaisilla lapsilla.  Espoolaisille lapsille kerhopaikka taataan puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kerhotoiminta on maksullista.

Syksy 40 € ja kevät 50 €

Kerhoa ohjaavat:

• Lastenohjaaja Taru Lapinharju p.050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastentarhanopettaja Eeva Peltonen ( 27.8. alkaen) p. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Syksyn 2018 kerhoilmoittautuminen päättynyt.

Halutessa voi ilmoittautumisajan jälkeen hakea lasta varapaikalle.

Ryhmien määrä ja ajankohta määräytyvät hakemusten perusteella.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, jonka löydät oheisesta valikosta.
Pääset täyttämään lomaketta myös tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa. Osoite on Kavallintie 3.

Lisätietoja: Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, p.0503722410, susan.hackman(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kesäkerho - ohjattua leikkipuistotoimintaa

Kesäkerho seuraavan kerran kesällä 2019.

Tervetuloa kaikenikäiset.
Perhekerhoon ja perhepuistoon ovat tervetulleita vauvat ja leikki-ikäiset, isät, äidit, mummit ja vaarit.

Perhekerho ja Nalle-kerho

Syksyn kerhokausi alkaa 3.9.2018.

Tervetuloa perhekerhoon maanantaisin klo 9.30-11.00

Kokoontumispaikka: Sebastos,

Kauniaistentie 11.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja  perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat lapsesi kanssa harjoitella lyhyitä aikoja erossa olemista on perhekerho hyvä paikka siihen.

Lapsille on tarjolla välipala ja pientä ohjelmaa ja aikuisille oma hetki kahvi/teekupin ääressä.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.

Kerhoa ohjaavat lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajina Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Lisätietoja: Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Perhepuisto

Perhepuisto seuraavankerran elokuussa 2019.