Lapset ja perheet

Seurakunnan päiväkerhot tarjoaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille ja perhetyö vertaistukea  vanhemmille. Niin varhaiskasvatus kuin perhetyökin rakentuvat uskolle kolmiyhteiseen Jumalaan. 

Seurakunnan varhaiskasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa toimintaa, joka nousee lapsen ja lapsiryhmän mieltymyksistä, tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Perhetyön lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaaliminen, parisuhteen hoitaminen sekä ilon ja voimavarojen löytäminen arkeen ovat perhetyön kulmakivenä.

 

Lapsia kerhossa
Kuva: Kai Lindqvist

Varhaiskasvatuksen kerho - Orava-kerho 

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu 3-5-vuotiaille lapsille. Kerhon voivat aloittaa syksyllä ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta ja keväällä ne lapset, jotka täyttävät 3 vuotta 31.7. mennessä.

Kerhoa on tarjolla maanantaisin klo 12-15 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-13. Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 2-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurta.

Kerhopaikoille voi ilmoittautua jonoon koko toimintakauden ajan. Kerhotoiminta on maksullista, ja siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.
 

Kerhoa ohjaavat

  • Lastenohjaaja Taru Lapinharju, puh. 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi
  • Lastenohjaaja Eeva Peltonen, puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallan.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella,
johon pääset tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa.

Osoite: Kavallintie 3.
 

Lisätietoja

Lastenohjaaja Eeva Peltonen puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi 

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

 

Kesäkuussa puistotoimintaa lapsille seuraavan kerran kesällä 2021

 

Tervetuloa kaikenikäiset.
Tervetuloa kerhoon.

Aloitamme Perhe-, Nalle- ja Vauvakerhon taas tammikuussa 2021.

Aloitusajankohta ilmoitetaan kun koronarajoitukset väistyvät.

Perhekerho ja Nalle-kerho kokoontuu Sebastoksen toimitilassa ma klo 9.30-11.00.

Uudet kerholaiset voivat ilmoittautua kerhoon mukaan ja syyskauden kävijät ovat automaattisesti mukana kevätkaudella. Ilmoitathan poisjäännistä sillä kerhoon on ollut jonoa.

Kerhon osallistujamäärä on rajoitettu ja kerhoon ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuminen on voimassa koko kevätkauden ajan.

Ilmoittautuminen sähköpostilla susan.hackman(at)evl.fi

Kerro ilmoittautumisessa oma nimesi, lapsen/lasten nmi ja ikä, puhelinnumero sekä mahdolliset ruokavaliot.

Koronavirustilanne voi muuttaa kokoontumisiin liittyviä ohjeita ja rajoituksia.

Aikuisten ohjelmassa keskitytään mm. kasvatuksen ja perhe-elämän, parisuhteen ja elämäntaitojen sekä kristillisen uskon aiheisiin.

Kevätkaudella 2021 keskustelut jatkuvat lastenpsykiatri Jari Sinkkosen kirjan Onnellinen lapsi teemoille. Edellisen lisäksi kerhossa vierailee seurakunnan työntekijöitä erilaisilla teemoilla.

Yli yksi vuotiaat lapset voivat jäädä Nalle-kerhoon lastenohjaajien Eeva ja Tarun hoitoon vanhempien keskusteluhetken ajaksi. Erityisesti, jos haluat harjoitella lapsesi kanssa erossa olemista lyhyitä aikoja, on perhekerho hyvä paikka siihen.
Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat.


Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman ja lastenohjaajat Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

 

Vauvakerho

Vauvakerho on vertaisryhmä  vanhemmille ja alle vuoden ikäisille vauvoille.

Kokoonnumme joka toinen torstai (parittomat viikot)  Sebastoksen toimitilassa klo 10-11.30. Kauniastentie 11, kirjaston viereisen kerrostalon katutasossa.

Kerhossa jutellaan vauvaperheen iloista ja kysymyksistä. Tarjolla pieni välipala.  Kerhoon ilmoittautumisia ottaa vastaan perhetyöntekijä susan.hackman(at) evl.

Perhetyöntekijä Sannin lisäksi mukana vertaisohjaaja Siiri oman vauvansa kanssa.

Lisätietoja

Lapsi- ja perhetyöntekijä Sanni Hackman, 050 372 2410, susan.hackman(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju, 050 388 9434 , taru.lapinharju(at)evl.fi

Lastenohjaaja Eeva Peltonen, 050 4665505, eeva.peltonen(at)evl.fi