Diakonia on palvelua

Diakonia on kirkon järjestämää kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelu- ja avustustyötä. Sana diakonia tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa palvelua. Diakonian tehtävänä onkin auttaa vaikeuksien keskellä ja kulkea vierellä elämän iloissa ja haasteissa. 

Haasteita toimeentulon kanssa?

Diakoniatyöntekijän kanssa keskustellen voitte yhdessä kartoittaa minkälaista apua ja tukea on saatavilla. Henkilökohtaisessa keskustelussa kartoitamme elämäntilannetta, lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet ja muut ratkaisukeinot. 

Taloudellista tukea hakiessanne olettehan henkilökohtaisesti yhteydessä diakoniatyöntekijään ja varaudut toimittamaan tulo- ja menotiedot. Parhaiten tiedot löytyvät toimeentulotukilaskelmasta tai tiliotteelta.

Diakoniatyöntekijän tavoittaa parhaiten puhelimella ja sähköpostilla. 

Lisää erilaisissa tuissa sinua auttaa kansaneläkelaitos, KELA.

Käsi toisen henkilön hartialla.
Älä jää yksin. Tukea ja apua vaikeuksiin.

Diakonian ajanvaraus

Diakoniatoimisto kesälomalla 1.7.- 28.7.2024

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä, kun tarvitset luottamuksellista keskustelua, keskustella hengellisistä kysymyksistä tai tarvitset ruoka- tai muuta taloudellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena.

Voit sopia tapaamisajan itsellesi puhelimitse tai sähköpostitse.

Diakoniatoimisto on kirkon kerhorakennuksessa (Kavallintie 3), sisäänkäynti sisäpihalta. Ulko-ovi on lukossa, joten soita ovikelloa tullessasi.

Yhteystiedot:
Diakoniatyöntekijä Pirjo Luoma, puh. 050 301 7028, sähköposti: pirjo.luoma@evl.fi
Nuorisodiakoni Sonja Holkerinoja, puh. 050 464 7001, sähköposti: sonja.holkerinoja@evl.fi