Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Hiljaisuuden joogaa

torstaina klo 18.30-20 seuraavina päivinä 2.2., 9.2. ja 16.2. kirkkosalissa.  Ohjaajana hiljaisuuden joogan ohjaaja, pastori Anna-Kaisa Tuomi.

Hiljaisuuden jooga on kehonhuoltoa, lempeää liikettä, hiljentymistä sekä yhteyttä Jumalaan, omaan itseen ja koko luomakuntaan. Olennaista hiljaisuuden joogassa hyväksyvä läsnäolo sekä kehossa että mielessä. Hiljaisuuden jooga liittyy kristilliseen hiljaisuuden viljelyyn ja mystiikan teologiaan. Liikkeet ovat yksinkertaisia eivätkä vaadi aiempaa joogakokemusta. Mukaan joogamatto ja rennot, mukavat vaatteet.

Ilmoittautuminen seurakuntatoimistoon p. 050-5009000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi 1.1. lähtien.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Pieni alustus ja keskustelua aiheesta kahvikupin ääressä.

Kokoontumiset kevätkaudella torstaina klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa 30.3. ja 27.4.

30.3. Lempivirret Teija Palolahden johdolla

27.4. Kauniaisten kirkko ja muut rakkaat kirkot, mukana Anna-Kaisa Tuomi

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakunnan aktiiviset naiset. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista. Aiheita saa ehdottaa ja tulla myös itse alustajaksi!

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Kevään kokoontumiset joka toinen maanantai (parilliset viikot) 9.1., 23.1., 6.2., 20.2., 6.3., 20.3., 17.4., 1.5., 15.5. ja 29.5. klo 18.30-20.30 Sebastoksessa, paitsi 9.1. kirkolla kerhorakennuksen keittiössä.

Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta.

Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

Rukousta ja Raamatun lukua päivällä

Päiväraamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai (parittomat viikot) seuraavina päivinä 5.1., 19.1., 2.2., 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 11.5. ja 25.5. klo 14-15.30 kirkolla alatakkahuoneessa, paitsi 30.3. kirkolla ylätakkahuoneessa.

English Discussion Group

With different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308. Wed 26.1., 2.2., 9.2., 16.2 and 23.2. at 18.00-19.30.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Hiljaisuuden retriitti Utön saarella 20.-23.4.2023

Koe Utön heräävä kevät, lintujen paluumuutto ja majakkasaaren ainutlaatuinen tunnelma hiljaisuuden retriitissä!

Retriittiin lähdetään torstaiaamulla ja takaisin palataan sunnuntai-iltana. Automatkat Pärnäisten satamaan ja takaisin Kauniaisiin omin kyydein, kimppakyytejä suositaan. Lähtö Pärnäisten satamasta torstaina puolen päivän aikaan yhteysalus Baldurilla kohti Utötä. Laivamatkan pituus 4 tuntia. Saarella majoittuminen joko hotellissa tai vierasmajassa.

Retriitissä osallistujat sitoutuvat hiljaisuuteen (puhumattomuuteen) torstai-illan rukoushetkestä sunnuntaiaamun kotimatkaan saakka. Torstai-iltana majakan esittely ja yhteinen itahetki siellä. Hartaushetket saaren pienessä kirkossa, virikepuheet ja ruokailut hotellissa. Paikasta toiseen siirtyminen edellyttää kävelyä, joskaan etäisyydet eivät ole suuria.

Hinta 320 € hotellissa, 140 € vierasmajassa.

Retriitissä ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Eija Nurmio. Ilmoittautuminen 1.1. lähtien anna-kaisa.tuomi@evl.fi

RETRIITTI ON TÄYNNÄ, VOIT ILMOITTAUTUA MAHDOLLISTA PERUUTUSPAIKKAA VARTEN.

Pyhiinvaellusmatkat

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.