Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Hiljaisuuden joogaa

torstaina klo 18.30-20 seuraavina päivinä 17.3., 24.3. ja 31.3. kirkkosalissa.  Ohjaajana Anna-Kaisa Tuomi.

Hiljaisuuden jooga on kehonhuoltoa, lempeää liikettä, hiljentymistä sekä yhteyttä Jumalaan, omaan itseen ja koko luomakuntaan. Olennaista hiljaisuuden joogassa hyväksyvä läsnäolo sekä kehossa että mielessä. Hiljaisuuden jooga liittyy kristilliseen hiljaisuuden viljelyyn ja mystiikan teologiaan. Liikkeet ovat yksinkertaisia eivätkä vaadi aiempaa joogakokemusta. Mukaan joogamatto ja rennot, mukavat vaatteet.

Ilmoittautuminen seurakuntatoimistoon p. 050-5009000 1.2. lähtien.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Pieni alustus ja keskustelua aiheesta kahvikupin ääressä.

Kokoontumiset torstaisin kerran kuussa klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa. Huhtikuun kokoontumisen paikka avoin.

24.2.  Edelleenkö kiltti tyttö? Mukana Marja Railo.

24.3.  Digimaailma ja minä. Mukana Erkki Ylitalo.

28.4.  Elämä päättyy kuolemaan. Mukana Lea Mäkeläinen.

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakunnan aktiiviset naiset. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Kevään kokoontumiset 7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4. Sebastoksessa ja 2.5., 16.5. ja 30.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta.

Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

Rukousta ja Raamatun lukua päivällä

Päiväraamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai (parittomat viikot) klo 14-15.30 seuraavina päivinä 3.2., 17.2., 3.3., 17.3. ja 31.3. kirkolla alatakkahuoneessa sekä 28.4. ja 12.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

English Discussion Group

With different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308. Wed 26.1., 2.2., 9.2., 16.2 and 23.2. at 18.00-19.30.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Kauniaisten opettajien hiljaisuuden retriitti Räfsön saarella Kirkkonummella 29.9.-1.10.2022

Retriitti alkaa torstai-iltana klo 18 ja päättyy lauantaina klo 14. Retriittiin otetaan ensi sijassa Kauniaisten koulujen opettajia, mutta jos paikkoja jää vapaiksi, myös muut voivat osallistua. Hinta 150 €. Mukana Tiro Rohkimainen ja Anna-Kaisa Tuomi. Tiedustelut Anna-Kaisa Tuomi, p. 050-5447535.

Hiljaisuuden retriitti Utön majakkasaarella huhti-toukokuussa 2023

Tarkempia tietoja syksyllä 2022.

Pyhiinvaellusmatkat

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.