Avioliiton esteiden tutkinta

 

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan jäsenten avioliiton esteiden tutkinnan hoitaa  Espoon aluekeskusrekisteri. (yhteystiedot linkistä).

Papin ja kanttorin varaaminen sekä muut vihkitoimitukseen liittyvät asiat hoidetaan Kauniaisten suom. srk:n  seurakuntatoimistossa.

Espoon aluekeskusrekisterin puhelinpalvelu p. 09 8050 2600
on avoinna

maanantai-tiistai klo 9-15
keskiviikko-torstai klo 9-12
perjantaisin suljettu
 
sähköposti: keskusrekisteri.espoo(at-merkk)evl.fi

Lue lisää avioliiton esteiden tutkinnasta Evl.fi -sivustoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkollinen vihkiminen

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä tai että toinen on rippikoulun käynyt ev.lut. kirkon jäsen ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan. Kirkko tai kappeli varataan vihkipaikaksi kyseisen seurakunnan seurakuntatoimistosta (tai kirkkoherranvirastosta). Vihkiparin oman seurakunnan seurakuntatoimistosta (tai kirkkoherranvirastosta) vihkipari varaa papin ja kanttorin vihkimiseen. Vihkiminen voidaan toimittaa myös esim. kotona tai juhlatilassa.

Jos vihkiminen tapahtuu ulkomailla tai toinen vihittävistä on ulkomaalainen, lisätietoa avioliiton esteiden tutkinnasta saa Espoon aluekeskusrekisteristä p. 09 8050 2600. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää pidempään, jopa viikkoja.

Lue lisää häiden järjestämisestä evl.lut kirkon hääsivulta.

 

Sormus on merkkinä avioliitosta.