Kauniaisten kirkko

Kirkon arkkitehtuurista ja historiasta

Kauniaisten kirkon sisä- ja ulkopuolella on paljon kristillistä symboliikkaa. Kirkon kolmiomainen kattoikkuna muistuttaa kolmiyhteisestä Jumalasta. Aihe toistuu kolmena valosyvennyksenä itäseinällä ja kaksinkertaistuu kuutena pienenä valoaukkona alttariseinän yläosassa. Kuusi pientä ikkunaa kuvaavat juhlapyhien alttarikynttilöitä.

Kirkkosaliin laskeudutaan valoisasta aulasta hämärää liuskaa pitkin kuin maan alle. Valo tulee ylhäältä ja katossa olevat ikkunat korostavat vaikutelmaa, että ollaan maan alla, katakombissa. Alttariristi on kaksipuolinen liturgisten värien mukaan käännettävä risti. Toisella puolella ovat naulat ja keihään kärki, jotka haavoittivat Jeesusta. Toisella puolella puhkeaa haavoista viisi ruusua. Kristuksen kärsimys merkitsi elämää ihmiskunnalle. Risti on akateemikko Bertel Gardbergin muotoilema. Alttariristi ja kynttilänjalat ovat Kauniaisten kaupungin lahjoittamia.

Kastemaljassa virtaa vesi. Apostolit kehottivat kastamaan virtaavassa vedessä. Se muistuttaa Jeesuksen kasteesta ja siitä, että meidät pestään puhtaaksi. Graniitista hakattu kastemalja on sijoitettu kirkon etuosaan alttarin oikealle puolella. Raimo Puustisen maalaus ”Jaakobin tikapuut” on kastemaljan yläpuolella. Se on vertauskuva siitä, kuinka edelleenkin tulemme kasteessa osallisiksi Jumalan lahjoista.

Taiteilija Marika Mäkelän teossarjasta ”Pyhä Kolminaisuus” on kaksi osaa sijoitettu kirkkosaliin: suurin töistä on kastemaljan oikealla puolella ja saarnastuolin takana olevalla seinällä pienikokoinen työ. Kolmas osa teoksesta on kolumbaarion kappelissa. Työt sijoitettiin kirkkoon vuonna 2002.

Kirkon urut ovat Urkurakentamo Veikko Virtasen rakentamat vuodelta 1988. Ne ovat 21-äänikertaiset.

Kauniaisten kirkko sijaitsee Kauniaisten kaupungin kirkonmäellä ja kohoaa kohti taivasta korkeine kellotapuleineen. Kirkko on valmistunut 1983 Kristian Gullichsenin suunnittelemana. Kellotapuli on valmistunut 1964 Keijo Petäjän suunnittelemana. Kirkon sisustusarkkitehtinä on toiminut Aulikki Jylhä. Seurakuntatilat sijaitsevat kirkon yhteydessä sekä Kauniaisten keskustassa seurakunnan toimitilassa Sebastoksessa, os. Kauniaistentie 11.

Seurakuntatoimisto ja papiston työhuoneet sijaitsevat samassa pihapiirissä kirkon viereisessä rakennuksessa. Kerhotalossa, erillinen rakennus kirkon sisäpihalla, on viihtyisät tilat päiväkerholaisille sekä nuorison tarpeisiin. Myös diakoniatoimistot, sekä perheneuvonta löytyvät kerhotalosta. Lisätietoja ja kuvia kirkon tiloista ja Sebastoksen toimitilasta

Kirkon tiloissa toimivat Kauniaisten kaksi seurakuntaa, suomalainen seurakunta sekä Grankulla svenska församling.

Kirkko kutsuu  jumalanpalvelukseen, messuun pyhäisin ja kirkollisina juhlapäivinä sekä elämänkaaren eri vaiheissa perhejuhliin, kuten kastetilaisuuteen, konfirmaatioon, avioliittoon vihkimiseen ja hautaan siunaamiseen. Lisäksi kirkossa järjestetään konsertteja ja muita seurakuntatilaisuuksia. Tervetuloa kirkkoon!

Messu 3. adventtisunnuntai

Tehkää tie kuninkaalle

Kauneimmat joululaulut

Mukana musisoimassa Res Mira, joht. Raisa Ragnell sekä kanttori Teija Palolahti, Tiro Rohkimainen.

Joulumyyjäiset

Joulumyyjäiset, riisipuuroa, joulutorttuja.

Kauneimmat joululaulut

Mukana musisoimassa naiskuoro AccaBella, joht. Teija Palolahti sekä Tiro Rohkimainen.

Hyvän tuulen ystäväkerho

Puurojuhla, Pirjo ja kanttori Teija.

Kavallintie 3, 02700 Kauniainen

Popimmat Kauneimmat Joululaulut by nuorten messubändi.

Kauneimmat joululaulut bändillä ja jousitriolla.

Messu 4. adventtisunnuntai

Herran syntymä on lähellä

Joy to the world -joulukonsertti

Grankulla svenska församling ´n Mammakuoro Änglaklang, Andreas Forsberg, Tiro Rohkimainen ja Joel Saikkonen, bändi.