Savitaulussa isä, äiti ja kaksi lasta sylikkäin.  Kaksi patsasta, poika istuu ja tyttö seisoo. Risti.
Tervetuloa mukaan!

Seurakunnan varhaiskasvatus ja perhetyö

Kirkon varhaiskasvatus ja perhetyö tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä. Monipuolisessa toiminnassa otetaan huomioon lapsen sekä koko lapsiryhmän toiveet ja tarpeet. Lapsi saa tukea kasvulleen ja kehitykselleen vaihtelevan toiminnan kautta. Lapselle kaikki on uutta. Hän elää ja aistii elämäänsä kokonaisvaltaisesti. Leikillä on tärkeä merkitys seurakunnan varhaiskasvatuksessa. Tutustu tästä mitä Vasu kirkossa tarkoittaa.

Perhetyössä lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Yhtä ominaista tapaa elää lapsiperheen elämää ei ole, vaan perheen sisäiset vuorovaikutussuhteet, ajankäyttö, tavat ja olosuhteiden muutokset muokkaavat jokaisesta perheestä ainutlaatuisen. Tervetuloa mukaan toimintaan sellaisena kuin olet!

Varhaiskasvatuksen kerho - Orava-kerho

Kerhoajat

Ma klo 9-13

Ti klo 9-13

To klo 9-13

Pe klo 9-13

Perheet voivat hakea lapselleen paikkaa 1-4 päivälle viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen ja perheen tilanne huomioiden.

Kerhotoiminta on maksullista, ja siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisin perustein.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 16 tuntia viikossa. Mikäli käy kerhossa vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat koulutetut varhaiskasvattajat.

Eeva Peltonen, lastentarhanopettaja ja kirkon varhaiskasvattaja.

Taru Laaksonen, lastenohjaaja ja kirkon varhaiskasvattaja

Kerhohaku

Syksyn 2024 kerhoon haku on päättynyt 15.3.2024. Hakemuksia tuli valtavasti ja jokaiseen kerhopaikkaa hakeneeseen perheeseen ollaan oltu yhteydessä. Kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kerhoon voi hakea myös kesken kerhokauden.

Kerhoihin haetaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, johon pääset tästä

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat kirkon leikkipuistossa. Osoite: Kavallintie 3. Maanantaisin kerho kokoontuu Sebastoksen toimipisteessä Kauniaisten keskustassa osoitteessa  Kauniaistentie 11.

Lisätietoja

Lastenohjaaja Eeva Peltonen (lastentarhanopettaja) puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Laaksonen puh. 050 388 9434, taru.laaksonen(at)evl.fi

Kesäkerho - toimintaa alle kouluikäisille lapsille

Kesäkerhoa on jälleen kesällä 2025. Kesäkerho kokoontuu kesäkuun alussa arkipäivisin klo 9-13 kahden viikon ajan. Ilmoittautuminen kesäkerhoon on huhti-toukokuussa. Ilmoittautuminen onnistuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen eeva.peltonen(at)evl.fi. Kerhopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kesäkerho on tarkoitettu yli 2,5 vuotiaille alle kouluikäisille lapsille. Kesäkerhossa leikitään, askarrellaan, lauletaan, jumpataan ja ulkoillaan paljon. Jokaiseen kerhopäivään kuuluu omien kotoa tuotujen eväiden syöminen.

Kesäkerhon hinta on 20e ja siitä on mahdollisuus anoa vapautusta.

*Ekaluokkalaisten koulutielle siunaaminen ti 6.8. klo 18.30

Kokoonnumme klo 18.30 kirkon sisäpihalla.
Siellä laulamme ja leikimme hetken yhdessä.
Seurakunnan lasten kuoro Singing Suns esiintyy.
Sen jälkeen koulutielle siunaaminen sisällä kirkossa.

Yhteisen hetken jälkeen syömme jäätelöä. Mahdollisuus myös askarrella kynämaskotti ja valokuvata itsensä suurten siipien suojassa.
Paikalliset toimijat kertovat kouluikäisten harrastusmahdollisuuksista.

Tervetuloa koko perhe, kummit ja isovanhemmat!

Iloisiin tapaamisiin!

Kirkkonallet ja seurakunnan työntekijät

Legonäyttely Kauniaisten kirkolla la 28.9. klo 12-17 ja su 29.9. klo 12-15

TästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä ilmoittaudut näytteilleasettajaksi. Kaikenlaiset mallit ovat tervetulleita. Voit siis tuoda itse keksimiäsi rakennelmia tai valmiiden sarjojen malleja.

Voit halutessasi antaa nimen installaatiollesi ja kertoa rakentajan nimen. Ne ilmoitetaan yleisölle mallisi vierellä olevalla lapulla. Voit myös "esiintyä" nimettömänä.

Mallit laitetaan pöydille. Pöytien syvyys on 70 cm ja leveyttä varaamme niin paljon kuin mallisi vaativat. Alla kysytään arvio tarvitsemastasi tilasta.

Voit jättää mallit kirkolle yleisön ihailtavaksi. Olet myös tervetullut "päivystäjäksi" omien malliesi lähelle. Ihmiset saattavat hyvinkin haluta tavata rakentajamestarin.

Yleisö ei kosketa mallejasi. Paikalla on aina seurakunnan henkilökuntaa valvomassa malleja, mutta huomaathan että emme voi loppuun asti taata niiden turvallisuutta.

Yleisö äänestää suosikki-installaatiot. Kolme eniten ääniä saanutta palkitaan. Kaikki näytteilleasettajat saavat pienen muiston tapahtumasta.

Näytteilleasettaja tuo mallinsa kirkolle la 28.9. klo 10-12 ja noutaa ne kirkolta su 29.9. klo 15-16. Muutkin ajat ovat mahdollisia sopimuksen mukaan.

Lisätietoja pastori Kari Kuula, 0505908308 kari.kuula@evl.fi

Pieni poika seisoo heinikossa ja nauraa kädet kasvoilla. Kuva kertoo ilosta.
Orava-kerhossa ilo, leikki ja yhdessäolo ovat tärkeässä osassa kerhopäivää.

Lapsi- ja perhetyöntekijä

Solmuja parisuhteessa -neuvoja. Vuorotteluvapaalla 15.4.-28.7. 2024