Seurakunnan lapsi- ja perhetyö

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä. Monipuolisessa toiminnassa otetaan huomioon lapsen sekä koko lapsiryhmän toiveet ja tarpeet. Lapsi saa tukea kasvulleen ja kehitykselleen vaihtelevan toiminnan kautta. Lapselle kaikki on uutta. Hän elää ja aistii elämäänsä kokonaisvaltaisesti. Leikillä on tärkeä merkitys seurakunnan varhaiskasvatuksessa.

Perhetyössä lähtökohtana on kunnioittaa jokaista perhettä sellaisena kuin se on. Yhtä ominaista tapaa elää lapsiperheen elämää ei ole, vaan perheen sisäiset vuorovaikutussuhteet, ajankäyttö, tavat ja olosuhteiden muutokset muokkaavat jokaisesta perheestä ainutlaatuisen. Tervetuloa mukaan toimintaan sellaisena kuin olet!

Varhaiskasvatuksen kerho - Orava-kerho

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu alle esikouluikäisille lapsille.

Kerhon voivat aloittaa syksyllä ne lapset, jotka täyttävät 31.12. mennessä 3 vuotta ja keväällä ne lapset, jotka täyttävät 3 vuotta 31.7. mennessä.

Kerhoajat

Ma klo 12-15

Ti klo 9-13

To klo 9-13

Pe klo 9-13

Perheet voivat ilmoittaa lapsensa kerhoon 1-4 päivänä viikossa 3-4 tunniksi.

Seurakunnan kasvatus on lapsilähtöistä ja aikuisen ohjaamaa kristillistä varhaiskasvatusta. Rento ja elämänmakuinen ilmapiiri toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan. Hetken riemu ja uuden ihmettely ovat arjen kokemuksia. Yhteiset leikit, pelaaminen ja jutustelu tuovat lapselle iloa. Kun tehdään ja harjoitellaan asioita yhdessä, lapsi saa onnistumisen kokemuksia. Kerhon toiminta on monipuolista. Yhdessä retkeillään, lauletaan, jumpataan, luetaan satuja, käydään metsäretkillä, taiteillaan ja tutkitaan.

Kerhon aloittaminen tehdään pehmeästi lasta kuunnellen. Pehmeästä kerhon aloituksesta ja muista kasvatusperiaatteista voi lukea lisää  varhaiskasvatussuunnitelmasta Lapsuudessa mukana pieni on suurtaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kerhopaikoille voi ilmoittautua jonoon koko toimintakauden ajan. Kerhotoiminta on maksullista, ja siitä on mahdollista anoa maksuvapautusta taloudellisten syiden vuoksi.

Kerho maksaa 50 euroa lukukaudessa niille, jotka kerhoilevat täydet 15 tuntia viikossa. Mikäli kerhoilee vähemmän, on hinta 40 euroa lukukaudessa.

Kerhoa ohjaavat koulutetut varhaiskasvattajat.

Eeva Peltonen, lastentarhanopettaja ja kirkon varhaiskasvattaja.

Taru Lapinharju, lastenohjaaja ja kirkon varhaiskasvattaja

Kerhoilmoittautuminen

Hakemuksia otetaan vastaan koko toimintakauden ajan. Vapautuviin kerhopaikkoihin ovat etusijalla kauniaislaiset lapset. Espoolaisille lapsille kerhopaikka voidaan taata puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella,
johon pääset tästä

Huomioithan, että lomake ei kulje suojatussa yhteydessä, joten henkilötunnusta ei kannata sähköisen lomakkeen kautta lähettää.

Kerho kokoontuu Kauniaisten kirkon kerhorakennuksessa päiväkerhon omissa viihtyisissä tiloissa. Kerholaiset ulkoilevat päivittäin kirkon leikkipuistossa.

Osoite: Kavallintie 3.

Lisätietoja

Lastenohjaaja Eeva Peltonen (lastentarhanopettaja) puh. 050 466 5505, eeva.peltonen(at)evl.fi

Lastenohjaaja Taru Lapinharju puh. 050 388 9434, taru.lapinharju(at)evl.fi

Kesäkerho - toimintaa alle kouluikäisille lapsille

Kesäkerho seuraavan kerran kesällä 2022. Kesäkerhoa on 6-17.6 maanantaista perjantaihin klo 9-13. Ilmoittautuminen kesäkerhoon on huhtikuussa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kesäkerho on tarkoitettu yli 2,5 vuotiaille alle kouluikäisille lapsille. Kesäkerhossa leikitään, askarrellaan, lauletaan, jumpataan ja ulkoillaan paljon. Jokaiseen kerhopäivään kuuluu omien kotoa tuotujen eväiden syöminen.

Lapsia kerhossa
Kuva: Kai Lindqvist

Yhdessäoloa ja vertaistukea lapsiperheille

Vauvakerho kokoontuu kirkolla joka toinen tiistai klo 13-14.30  (Peruttu 31.1. asti koronarajoitusten vuoksi)

Vauvakerho on vertaisryhmä vanhemmille ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Tervetuloa äidit, isät ja vauvat vertaisryhmään tapaamaan toisia vauvaperheitä ja juttelemaan arjen kokemuksista. Tulethan kerhoon täysin terveenä.

Kerho kokoontuu parittomien viikkojen tiistaina klo 13-14.30 Kauniaisten kirkon alatakkahuoneessa. Kevätkauden ensimmäinen vauvakerho aloittaa koronarajoitusten poistuttua.Seuraa ilmoittelua kotisivuilla.

Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Avoin Perhekerho kokoontuu Sebastoksen toimitilassa maanantaisin klo 9:30-11.00 (Peruttu 31.1. asti koronarajoitusten vuoksi)

Tule mukaan aloittamaan viikko toisten lapsiperheiden kanssa. Kerhossa on lapsille leikkikavereita ja aikuisille juttuseuraa. Aikuiset ja lapset ovat yhdessä koko kerhoajan, tarjolla on pieni välipala ja klo 10.40 kokoonnumme kappeliin yhteiseen hartaus/laulu-leikkihetkeen.

Kevään 2022 perhekerho starttaa koronatilan niin salliessa maanantaina 7.2. klo 9:30.

Otathan lapsellesi mukaan sisätossut, sillä lattiat ovat liukkaat. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
Kerhoa ohjaavat perhetyöntekijä Sanni Hackman sekä lastenohjaajat Taru Lapinharju ja Eeva Peltonen.

Perhetyöntekijä Sanni / susan.hackman@evl.fi p. 050 372 2410

Lastenohjaaja Taru / taru.lapinharju@evl.fi p. 050 388 9434