Vahvistamme uskoa. Tuemme toivoa. Rohkaisemme rakastamaan.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on pieni, mutta aktiivinen seurakunta pääkaupunkiseudun keskellä. Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nyk. Espoon tuomiokirkkoseurakunta). Seurakuntamme toimintalinjaus Siellä missä sinäkin - kirkko Kauniaisissa on voimassa vuoteen 2021. Sen perusteisiin voit tutustua tästä.

Kauniaisten suomalainen seurakunta pähkinänkuoressa

Seurakunnan jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa 4241  (-83) henkeä v. 2017 verrattuna).
Asukkaita Kauniaisissa oli vuonna 2018  9600.
(60 % suomenkielisiä, 34 % ruotsinkielisiä, 6 % muut)

Kirkollisveroprosentti 1,00 %

Työntekijöitä 11

Grankulla svenska församling, ruotsalaisen seurakunnan jäsenmäärä 2018 lopussa 2459 (-53 henkeä v. 2017 verrattuna).

Käytämme Reilun Kaupan tuotteita.

Samoissa tiloissa toimii kaksi seurakuntaa

Kauniaisten suomalainen seurakunta muodostaa Kauniaisten ruotsalaisen seurakunnan kanssa (Grankulla svenska församling, noin 2500 jäsentä ja 10 työntekijää) Kauniaisten seurakuntayhtymän. Se tarkoittaa, että seurakuntien talous- ja kiinteistöasiat, tietohallinto, perheneuvonta, sairaalasielunhoito, yhteinen konserttitoiminta, sekä hautatoimi kolumbaarion osalta hoidetaan seurakuntien yhteisinä toimintoina. Seurakuntayhtymän palveluksessa ovat talouspäällikkö, kirjanpitäjä, sairaalapastori-perheneuvoja, suntio ja kaksi vahtimestaria. Molemmat seurakunnat toimivat samoissa toimitiloissa Kauniaisten kirkolla ja Sebastoksen toimitilassa.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nykyinen Espoon tuomiokirkkoseurakunta) ja Kauniaisten ruotsalainen seurakunta (Grankulla svenska församling) on itsenäistynyt samaan aikaan Espoon ruotsalaisesta seurakunnasta (ent. Esbo svenska församling). Tutustu ruotsinkieliseen naapuriseurakuntaamme tästä.