Vahvistamme uskoa. Tuemme toivoa. Rohkaisemme rakastamaan.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on pieni, mutta aktiivinen seurakunta pääkaupunkiseudun keskellä. Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nyk. Espoon tuomiokirkkoseurakunta). Seurakuntamme toimintalinjaus Siellä missä sinäkin - kirkko Kauniaisissa on voimassa vuoteen 2021. Sen perusteisiin voit tutustua tästä.

Kauniaisten suomalainen seurakunta pähkinänkuoressa

Seurakunnan väkiluku (läsnäoleva väestö) vuoden 2020 lopussa 4419  (+130) henkeä v. 2019 verrattuna.
Asukkaita Kauniaisissa 10 177  (v. 2021 alussa)
(60 % suomenkielisiä, 34 % ruotsinkielisiä, 6 % muut)

Kirkollisveroprosentti 1,00 %

Työntekijöitä 11

Grankulla svenska församling, ruotsalaisen seurakunnan väkiluku 2020 lopussa 2402  (-1) henkeä v. 2019 verrattuna.

Käytämme Reilun Kaupan tuotteita.

Samoissa tiloissa toimii kaksi seurakuntaa

Kauniaisten suomalainen seurakunta muodostaa Kauniaisten ruotsalaisen seurakunnan kanssa (Grankulla svenska församling, noin 2500 jäsentä ja 10 työntekijää) Kauniaisten seurakuntayhtymän. Se tarkoittaa, että seurakuntien talous- ja kiinteistöasiat, tietohallinto, perheneuvonta, sairaalasielunhoito, yhteinen konserttitoiminta, sekä hautatoimi kolumbaarion osalta hoidetaan seurakuntien yhteisinä toimintoina. Seurakuntayhtymän palveluksessa ovat talouspäällikkö, kirjanpitäjä, sairaalapastori-perheneuvoja, suntio ja kaksi vahtimestaria. Molemmat seurakunnat toimivat samoissa toimitiloissa Kauniaisten kirkolla ja Sebastoksen toimitilassa.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nykyinen Espoon tuomiokirkkoseurakunta) ja Kauniaisten ruotsalainen seurakunta (Grankulla svenska församling) on itsenäistynyt samaan aikaan Espoon ruotsalaisesta seurakunnasta (ent. Esbo svenska församling). Tutustu ruotsinkieliseen naapuriseurakuntaamme tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkonkirjojen pito siirtyi 1.1.2020 alkaen Espoon aluekeskusrekisteriin. Toimitusvaraukset ja muut seurakuntaan liittyvät varausasiat sekä toimisto- ja järjestelytehtävät hoidetaan Kauniaisten suom. srk:n seurakuntatoimistossa.