Apua ja tukea elämään

Seurakunnassa olemme toinen toisiamme varten. Kun mieltäsi painavat elämän huolet, kuten suru, masennus, yksinäisyys, parisuhdehuolet, taloudellinen hätä tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Näissä vaikeissa tilantanteissa keskusteluapua saat papeilta, diakoniatyöntekijöiltä, nuorisotyöntekijöiltä ja perhetyöntekijöiltä. Tarvittaessa seurakunnan työntekijää voi pyytää myös kotikäynnille. Myös kotiehtoolliseen on mahdollisuus, jos messuun ei ole mahdollista tulla yhteiselle ehtoolliselle.

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Diakoniatoimisto

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä, kun tarvitset luottamuksellista keskustelua, keskustella hengellisistä kysymyksistä tai tarvitset ruoka- tai muuta taloudellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena.

Diakoniapäivystys kesällä 2019. Toimisto avoinna 18.6., 25.6. ja 6.8. klo 9-11.

Diakoniapäivystys maanantaisin klo 13-15 ja tiistaisin klo 9-11. Ajantasaiset aukioloajat dikoniatoimiston ovessa. Voit myös sopia tapaamisajan itsellesi puhelimitse tai sähköpostitse.

Diakoniatoimisto on kirkon kerhorakennuksessa (Kavallintie 3), sisäänkäynti sisäpihalta. Ulko-ovi on lukossa, joten soita ovikelloa tullessasi.

Yhteystiedot:
Diakoniatyöntekijä Pirjo Luoma, puh. 050 301 7028, sähköposti: pirjo.luoma@evl.fi
Nuorisodiakoni Sonja Holkerinoja, puh. 050 464 7001, sähköposti: sonja.holkerinoja@evl.fi

Keskustele papin kanssa

Voit saada keskusteluapua elämän kriisitilanteissa sekä hengellistä tukea ja ohjausta seurakunnan papeilta. Tapaaminen voi olla kertaluonteinen tai jatkua useamman kerran. Keskusteluajan sopimiseksi voit ottaa suoraan yhteyttä pappiin:

Anna-Kaisa Tuomi
p. 050 544 7535 / anna-kaisa.tuomi@evl.fi

Kari Kuula
p. 050 590 8308 / kari.kuula@evl.fi

Mimosa Mäkinen
p. 050 303 7584 / mimosa.makinen@evl.fi

Sairaalapappi palvelee hoivayksikkö Villa Bredassa

Kauniaisten suomalaisella ja ruotsalaisella seurakunnalla on yhteinen sairaalapappi ja perheneuvoja, pastori Maritta Kirilä.
Sairaalapastorina Kirilä keskustelee tarvittaessa potilaiden ja omaisten kanssa, antaa sairaalassa ehtoollista ja pitää hartaushetkiä. Maritta Kirilän tavoittaa numerosta  050 301 7018 (ma-to).

Maritta Kirilä antaa perheneuvojana keskusteluapua kauniaislaisille parisuhteen, perheen tai yksinelävän ongelmiin.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys ja Kauniaisten kriisiryhmä

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys hoitaa myös Kauniaisten kriisitilanteita. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä, esimerkiksi:

* Huoli lapsesta tai perheen tilanteesta

* Huoli aikuisen tai vanhuksen pärjäämisestä tai selviytymisestä kotona

* Äkillinen traumaattinen kriisitilanne, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma, kuten läheisen kuolema, läheisen tai oma vakava sairastuminen, kohtukuolema, keskenmeno, väkivalta tai tulipalo.

Kuntalaiset tavoittavat Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen numerosta 09 816 42439. Tarvittaessa sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät liikkuvat sinne, missä apua tarvitaan, esimerkiksi onnettomuuspaikalle, työpaikalle tai kotiin.

Kauniaisten oma kriisiryhmä tukee äkillisten onnettomuustilanteiden, kuolemantapausten tai muiden äkillisten, järkyttävien tilanteiden jälkeen. Tarvittaessa se järjestää ryhmämuotoisen jälkipuintitapaamisen, jossa tapahtunutta käydään läpi muiden asianosaisten kanssa. Kriisiryhmässä on kaupungin ja seurakunnan työntekijöitä. Ryhmän jäsenenä ja yhdyshenkilönä Anna-Kaisa Tuomi. Kriisiryhmän puhelinnumero on 050 344 6652.

Apua ja tukea kaikenlaisiin elämän haasteisiin ja kysymyksiin.