Seurakunnan tukema työ maailmalla


Tuemme Suomen Lähetysseuran kautta lähetystyötä kiinankielisellä alueella (Hongkong, Manner-Kiina ja Taiwan). Tällä hetkellä tuemme erityisesti nimikkokohteemme Kiinan kirkon työtä. Hankkeessa kehitetään Kiinan kirkon toimintaedellytyksiä, jotta seurakunnat voivat toimia aktiivisesti yhteiskunnan vähäosaisten tukemiseksi.

Nimikkolähettinämme toimii kiinankielisen työalueen aluejohtaja Ilse Paakkinen.

Toteutamme Suomen Lähetysseuran kautta lähetystyötä myös Afrikassa. Nimikkokohteenamme on Etiopian aids-orpojen toimintakeskusten tukeminen. Hankkeessa tuetaan heikossa asemassa olevien lasten ja nuorten kehitystä ja oppimista. Tavoitteen saavuttamiseksi on Dessien, Kombolchan ja Woldian kaupunkeihin perustettu toimintakeskuksia, joissa lapset ja nuoret voivat tavata toisiaan ja oppia tulevaisuuden kannalta keskeisiä taitoja turvallisessa aikuisten ohjaamassa ympäristössä.

Nimikkokohteissamme tehtävän työn puolesta tarvitaan sekä rukousta että taloudellista tukea. Voit halutessasi lahjoittaa vapaaehtoista taloudellista tukea kummikohteillemme.

Nimikkolähetin ja -kohteiden työtä voit tukea maksamalla haluamasi summan seuraavilla tiedoilla:

Suomen Lähetysseuran lahjoitustili
FI38 8000 1400 1611 30

viestiksi työntekijän nimi

Nimikkolähettimme Ilse Paakkinen etäkoulutusta pitämässä.
Nimikkolähettimme Ilse Paakkinen etäkoulutusta pitämässä.
kirkkoherra Reet Eru
Kirkkoherra Reet Eru, Harju-Madise seurakunta.

Ystävyysseurakunnat

Kauniaisten suomalaisella seurakunnalla on kolme ystävyysseurakuntaa:
Hatsinan seurakunta Venäjällä, sekä Harju Madisen seurakunta ja Tallinnan suomalainen seurakunta Virossa.

Ystävyysseurakuntatoiminta on paikallistason yhteistyötä, joka perustuu seurakuntien väliseen sopimukseen. Sen tavoitteena on edistää paikallisseurakuntien kumppanuutta käytännössä ja kansainvälistä vuorovaikutusta kirkkojen välillä. Ystävyysseurakunnan kanssa tehtävä yhteistyö on myös tärkeä kansainvälisen diakonian muoto seurakunnassa. Suurin osa seurakuntien ystävyysseurakuntasopimuksista on solmittu Viron, Inkerin ja Unkarin luterilaisten kirkkojen seurakuntiin, mutta ystävyysseurakuntia löytyy kaikkialta maailmasta. 

Harju-Madisen Matteuksen kirkko on rakennettu 1400- ja 1700-luvuilla, korkeasta kellotornista vilkkuu majakanvalo lahdelle. Tarinan mukaan kirkon rakensi kapteeni nimeltään Matteus, joka pelastui merihädästä. Tarinaa tukee myös kirkon sijainti rantapenkereellä, pääovi on avoinna merellä ja saarnastuolin (1784) katteen päälle on nikkaroitu auringonkehä, jota kansa on pitänyt laivan ruorina. Madisen seurakunnan kirkkoherrana on 1. helmikuuta 2019 lähtien toiminut Reet Eru.

https://www.facebook.com/harjumadisekogudus/