#RUOKATRENDIT 2018

Afrikassa ja Lähi-Idässä yli 20 miljoonaa ihmistä elää nälänhädän partaalla.
Eikä nälkä ole tuntematon vieras Suomessakaan.

Pidämme luonnollisesti huolta omastamme ja omistamme. Kun omat siivet kantavat - välillä voimakkaasti ahkeroiden ja välillä liitäen aikaisempien ponnistusten turvin - on aika katsoa myös niiden perään, jotka kamppailevat eri elämäntilanteiden ja haasteiden keskellä.

Tänä vuonna Yhteisvastuu-keräys torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräysvarojen turvin annetaan jokapäiväistä leipää nälänhädästä kärsiville lähimmäisillemme Afrikassa ja Lähi-Idässä. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu

Kotimaassa keräyksen avulla autetaan yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa heitä, jotka ovat joutuneet kohtuuttomiin vaikeuksiin. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet mukana talkoissa inhimillisen elämän puolesta. Pienikin apu muuttuu suureksi kun auttajien määrä on riittävä. Yhdessä voimme voittaa nälän ruokatrendin maailmassa.

Tule mukaan Yhteisvastuuseen!

Osallistumalla autat!
Yhteisvastuu

Auta ja lahjoita

Soitamalla
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)

Lähettämällä tekstiviestin numeroon 16588

Kirjoita viestikenttään
APU10 (10 €)
APU20 (20 €)

Lahjoita netissä tai pankissa

Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan viitenumero 308210

Kiitos lahjoituksestasi!

Keräyslupa RA/2017/785, voimassa 1.9.2017-31.8.2019

Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 18.8.2017

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Tutustu Yhteisvastuu-keräyksen valtakunnallisiin verkkosivuihin osoitteessa www.yhteisvastuu.fi.

Diakonissa

Omaishoitajat, ikäihmiset, maahanmuuttajat.

Pakolaisten ruokavalio koostuu maissipuurosta ja pavuista.