Seurakunnan jäsenet päättävät seurakunnan asioista.
Tule mukaan vaikuttamaan!

Seurakuntaneuvosto on seurakunnan ylin päättävä toimielin

Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten edustajia ja seurakunnan työntekijöiden kumppaneita. He ovat mukana päättämässä, vaikuttamassa, ideoimassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa seurakuntaneuvostossa. Seurakuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi marraskuussa. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään marraskuussa 2018linkki vaalisivustolle  Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan vähintään 16 vuotta täyttäneet jäsenet. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakuntaneuvoston jäsenet sekä seurakuntayhtymän hallintoa varten yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet.

Seurakuntaneuvoston jäsenet 2015 - 2018:

Peltovirta, Margit
Helistekangas, Laura
Ala-Reinikka,Tapani
Mäkelä, Seija
Pirttimäki, Raili
Kauppila, Matti
Visuri, Kare
Pesonen, Anna
Huoponen, Kari
Tiri, Mirja  (varapuheenjohtaja)
Valkonen, Rauno
Raulamo, Jaakko

Puheenjohtaja kirkkoherra Mimosa Mäkinen

Keskeiset asiakirjat -sivulta löydät  myös tuoreimmat seurakuntaneuvoston pöytäkirjat.

Seurakuntaneuvosto tärkeiden päätösten äärellä.

Yhteinen kirkkoneuvosto ja yhteinen kirkkovaltuusto päättävät seurakuntayhtymän asioista

Kauniaisten suomalainen seurakunta muodostaa yhdessä Grankulla svenska församlingin kanssa seurakuntayhtymän. Se tarkoittaa, että seurakuntien talous- ja kiinteistöasiat, tietohallinto, perheneuvonta, sairaalasielunhoito, yhteinen konserttitoiminta sekä hautatoimi kolumbaarion osalta hoidetaan seurakuntien yhteisinä toimintoina.

Näihin liittyvistä asioista päättävät yhteinen kirkkoneuvosto sekä yhteinen kirkkovaltuusto, joiden jäsenet ovat Kauniaisten suomalaisen seurakunnan ja Grankulla svenska församlingenin luottamushenkilöitä. Kumpikin seurakunta valitsee seurakuntavaaleilla joka 4. vuosi seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon omat edustajansa. Yhteinen kirkkovaltuusto puolestaan valitsee 1. ja 3. valtuustokauden alussa edustajat yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Seurakuntayhtymän päätösvaltaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Yhteisen kirkkovaltuuston päätösvaltaa voidaan ohje- tai johtosäännöllä siirtää yhteiselle kirkkoneuvostolle, sen jaostolle ja johtokunnalle. Yhteisen kirkkovaltuuston päätöksellä päätösvaltaa voidaan siirtää myös seurakuntien seurakuntaneuvostolle.

Yhteinen kirkkoneuvosto 2017-2018:

Puheenjohtaja Ulrik Sandell, Grankulla svenska församlingenin kirkkoherra

Varapuheenjohtaja Tapani Ala-Reinikka (Matti Kauppila)

Varsinaiset jäsenet (Henkilökohtainen varajäsen):

Laura Helistekangas (Anna Pesonen) Kauniaisten suomalainen seurakunta
Kari Pesonen (Raili Pirttimäki) Kauniaisten suomalainen seurakunta
Mirja Tiri (Leena Ström) kauniaisten suomalainen seurakunta
Susanna Ohls (Oscar Louhija) Grankulla svenska församling
Wilhelm Holmberg (Ingrid Ojaluoma) Grankulla svenska församling

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet ja varajäsenet 2015-2018:

Puheenjohtaja 2017-2018 Huoponen, Kari

Varapuheenjohtaja 2017-2018 Hedlund, Turid