Vahvistamme uskoa. Tuemme toivoa. Rohkaisemme rakastamaan.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on pieni, mutta aktiivinen seurakunta pääkaupunkiseudun keskellä. Seurakunnan ikä lähestyy neljääkymppiä, sillä Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nyk. Espoon tuomiokirkkoseurakunta). Seurakuntamme toimintalinjaus Kohtaamisen kirkko Kauniaisissa on voimassa vuoteen 2018. Sen perusteisiin voit tutustua tästä.

Kauniaisten suomalainen seurakunta pähkinänkuoressa

Seurakunnan jäsenmäärä vuoden 2017 lopussa 4324  (+54 henkeä v. 2016 verrattuna)
Asukkaita Kauniaisissa oli vuonna 2017  9482
(60 % suomenkielisiä, 36 % ruotsinkielisiä, 4 % muut)

Kirkollisveroprosentti 1,00 %

Työntekijöitä 11

Grankulla svenska församling, ruotsalaisen seurakunnan jäsenmäärä 2017 lopussa 2507 (+4 henkeä v. 2016 verrattuna)

Käytämme Reilun Kaupan tuotteita.

Samoissa tiloissa toimii kaksi seurakuntaa

Kauniaisten suomalainen seurakunta muodostaa Kauniaisten ruotsalaisen seurakunnan kanssa (Grankulla svenska församling, noin 2500 jäsentä ja 10 työntekijää) Kauniaisten seurakuntayhtymän. Se tarkoittaa, että seurakuntien talous- ja kiinteistöasiat, tietohallinto, perheneuvonta, sairaalasielunhoito, yhteinen konserttitoiminta, sekä hautatoimi kolumbaarion osalta hoidetaan seurakuntien yhteisinä toimintoina. Seurakuntayhtymän palveluksessa ovat talouspäällikkö, kirjanpitäjä, sairaalapastori-perheneuvoja, suntio ja kaksi vahtimestaria. Molemmat seurakunnat toimivat samoissa toimitiloissa Kauniaisten kirkolla ja Sebastoksen toimitilassa.

Kauniaisten suomalainen seurakunta on itsenäistynyt 1.1.1978 Kanta-Espoon seurakunnasta (nykyinen Espoon tuomiokirkkoseurakunta) ja Kauniaisten ruotsalainen seurakunta (Grankulla svenska församling) on itsenäistynyt samaan aikaan Espoon ruotsalaisesta seurakunnasta (ent. Esbo svenska församling). Tutustu ruotsinkieliseen naapuriseurakuntaamme tästä.