Seurakuntavaalit 2022 mainos

Seurakuntavaalit 2022

Sivua päivitetään jatkuvasti, joten ota seurantaan.

#seurakuntavaali.fi

Kauniaisten seurakuntayhtymässä kahdet vaalit

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntavaaleissa valitaan Kauniaisten seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon suomalaisesta seurakunnasta 13 jäsentä ja Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon 12 jäsentä.

Ehdokkaat Kauniaisten suom. seurakunnan vaaleissa

Vaalilautakunta on vahvistanut seuraavat määräaikaan mennessä tulleet ehdokaslistat yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston vaaliin.

*Kaikkien kirkko -ehdokaslista: Liisa Aho (u), Nina Cross, Pirjo Heinojoki-Pellinen (u), Laura Helistekangas (u), Maria Holkerinoja (u), Ritva Kallio (u), Maritta Kirilä (u), Katja Korja, Hannes Lampimäki (u), Anna Pesonen, Sirpa Salmelin (u), Jussi Seppälä (u), Tuomo Ylhäisi (u)    13 ehdokasta

*Kokoomus mukana -ehdokaslista: Tapani Ala-Reinikka, Ville Aro, Seija Bucktman (u), Pirita Heino (u), Matti Kivinen, Jaakko Nevanlinna, Ville Ojala (u), Tarmo Ojaluoma (u)   8 ehdokasta

Ehdokaslistojen yhdistelmät ehdokasnumeroineen julkaistaan 3.10. pidettävän vaalilautakunnan kokouksen jälkeen.

Kuulutukset

KUULUTUS KAUNIAISTEN SUOMALAISEN SEURAKUNNAN ENNAKKOÄÄNESTYKSESTÄ

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyi 15.9.2022 kello 16.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoäänestys

Ti 8.11. – la 12.11. klo 9-18 Kauniaisten kirkko, os. Kavallintie 3, 02700 Kauniainen

Ti 8.11. klo 10-15 Palvelukeskus Villa Breda, os. Bredantie 16, 02700 Kauniainen

To 10.11. klo 10-13 Kauniaisten lukio, os. Kasavuorentie 1, 02700 Kauniainen

Pe 11.11. klo 15-19 Kauppakeskus Grani, os. Kauniaistentie 7, 02700 Kauniainen

la 12.11. klo 10-15 Kauppakeskus Grani, os. Kauniaistentie 7, 02700 Kauniainen

Lisäksi ennakkoäänestysmahdollisuus on ti 8.11. – la 12.11. missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa, riippumatta siitä missä äänestäjä on kirjoilla.

Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille lokakuun 3. päivä. (vaalilautakunnan kokouksen jälkeen)

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivulle syyskuussa 2022.

Vaalipäivänä su 20.11. äänestys klo 11-20 Kauniaisten kirkossa, os. Kavallintie 3, 02700 Kauniainen

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista sekä rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan valitsijayhditykset:

Kauniaisten suomalaisessa seurakunnassa äänestetään kahdesta valitsijayhdistyksistä. Valitsijayhdistyksiin voi tutustua seuraavista linkeistä.

Kaikkien kirkko -valitsijayhdistykseen pääset tutustumaan Tästä linkistä

Kauniaisten Kokoomuksen valitsijayhdistykseen "Kokoomus mukana" vaaliohjelmaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Lisätietoja vaaleista

kirkon yhteisiltä vaalisivuilta www.seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

ja navi-ryhmän nuorille suunnatuista materiaaleista Seurakuntavaalit 2022 - Naviryhmä (naviryhma.fi)