Seurakuntavaalit 2022

Sivua päivitetään jatkuvasti, joten ota seurantaan.

#seurakuntavaali.fi

Kauniaisten seurakuntayhtymässä kahdet vaalit

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntavaaleissa Kauniaisten seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon suomalaisesta seurakunnasta 13 jäsentä ja Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon 12 jäsentä.

Kuulutukset

KUULUTUS SEURAKUNTAVAALIEN EHDOKASASETTELU (linkki)

KUULUTUS SEURAKUNTAVAALIEN ÄÄNIOIKEUTETTUJEN LUETTELOSTA (linkki)

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille, kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syyskuussa 2022.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista sekä rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Kuinka asettua ehdolle?

Ehdokkaaksi voi asettua ennen vaalipäivää (20.11.2022) 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen. Kirkkolaki 23 luku 2 §. Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Seurakunnan jäsen pitää olla viimeistään 15.9.2022.

Seurakuntavaaleissa ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Sen voi perustaa vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Tutustu alla jo perustettuihin valitsijayhdistyksiin. Asettuisitko ehdolle heidän listalla?

Esite ehdokkaaksi aikovalle tästä linkistä.

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan valitsijayhditykset:

Valitsijayhdistykset esitellään sitä mukaan kun heiltä saadaan tietoja.

Kaikkien kirkko -valitsijayhdistykseen pääset tutustumaan Tästä linkistä,

Raili Pirttimäki, puh 050 300 8003 tai raili.pirttimaki@fimnet.fi
Anna Pesonen, puh 050 413 4823 tai anna.m.pesonen@gmail.com

Lisätietoja vaaleista