Seurakuntavaalit 2018: # minun kirkkoni

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä. Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018 teemalla Minun kirkkoni. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 6.- 10.11.2018. Vaaleissa äänestetään kirkon tulevaisuudesta.

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntavaaliehdokkaat

Kauniaisten suomalaiseen seurakuntaan jätettiin määräaikaan 17.9. klo 16.00 mennessä  kahden valitsijayhdistyksen ehdokaslistat: Kaikkien kirkko –ehdokaslista ja Kokoomuksen seurakuntaryhmä –ehdokaslista. 20 ehdokkaasta nykyisiä valtuutettuja on viisi ja uusia 15.

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntavaaleissa valitaan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon 12 jäsentä ja Kauniaisten seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon suomalaisesta seurakunnasta 13 jäsentä. Äänioikeutettuja seurakunnassa on 3468. Vuoden 2014 vaaleissa äänestysprosentti  oli 20,9.

Kaikkien kirkko –ehdokaslista

Nina Cross
Mikko Hormio
Tapani Jääskeläinen
Reino Kalmari
Katja Korja
Vincent Ngyoku
Anna Pesonen
Raili Pirttimäki
Tiia Sahrakorpi
Tarja Sario
Kare Visuri
Petri Vähäsarja

Listan ehdokkaat yhteisen kirkkovaltuuston vaaliin sekä seurakuntaneuvoston vaaliin ovat samat, paitsi Vincent Ngyoku on ehdolla vain seurakuntaneuvoston vaalissa.

Kokoomuksen seurakuntaryhmä –ehdokaslista

Tapani Ala-Reinikka
Ville Aro
Harri Fagerlund
Eija Grotenfelt
Matti Kivinen
Jaakko Nevanlinna
Tarmo Ojaluoma
Mirja Tiri

Listan ehdokkaat ovat samat sekä seurakuntaneuvoston että yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa.

Ehdokaslistojen yhdistelmät ehdokasnumeroineen julkaistaan lokakuun alussa  1.10. pidettävän vaalilautakunnan kokouksen jälkeen.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista sekä rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Kauniaisten seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Kauniaisten suomalainen seurakunta kuuluu Kauniaisten seurakuntayhtymään, joten meillä toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan toimintaa.

Vaalien tärkeitä päivämääriä

Äänestäjä

• on seurakunnan jäsen viimeistään 15.8.2018
  • täytää 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 18.11.2018

Ennakkoäänestys  ti 6.11. - la 10.11.2018

Kirkkoherranvirasto, (Kavallintie 3)  ti 6.11. - la 10.11. klo 9 - 18

Kauppakeskus Grani, (Kauniaistentie 7)  to 8.11. ja pe 9.11. klo 16 - 19 sekä la 10.11. klo 10 - 15

Kauniaisten lukio, (Kasavuorentie 1)  to 8.11. klo 10 - 13

Palvelukeskus Villa Breda, (Bredantie 16)  pe 9.11. klo 10 - 15

Vaalipäivänä su 18.11. klo 11 - 20 äänestys Kauniaisten kirkossa (Kavallintie 3).

Ennakkoon voit äänestää missä tahansa Suomessa olevassa srk-vaalien ennakkoäänestyspaikassa oman seurakuntasi ehdokasta. Ulkomailla ei ole ennakkoäänestysmahdollisutta. Mikäli olet muuttanut uuden srk:n alueelle 15.8. jälkeen, äänestät entisen seurakuntasi vaaliehdokasta (käytät entisen srk:n äänioikeutta). Vaalipäivänä äänestetään oman kotiseurakunnan äänestyspaikassa. Kotiäänestys on mahdollinen äänioikeutetulle, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.Ohjeet kotiäänestykseen.

Minkälainen on Minun kirkkoni? Minkälainen toivoisin sen olevan? Tule mukaan vaikuttamaan!

Lisätietoja vaaleista

kirkon yhteisiltä vaalisivuilta www.seurakuntavaalit.fi

Pysy kuulolla, seurakuntamme vaalisivusto päivittyy kulloinkin ajankohtaisin aihein!

#minun kirkkoni