Versaillesin kultaa

su 17.10. kello 18.00 - 19.00
konsertti
Kauniaisten kirkko

VERSAILLESIN KULTAA -KONSERTTI Su 17.10. klo 18 Kauniaisten kirkossa (säveltäjät: Lully, Rebel, de la Guerre, Couperin) Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Kirkon Ulkomaanavulle

Konsertti tarjoaa sävykkään ja tanssillisen kokoelman ranskalaisia barokin triosonaatteja Aurinkokuningas Ludvig XIV:n ajalta. Hänen hovissaan työskenteli useita aikansa suurimpia säveltäjänimiä, heidän joukossaan konsertin säveltäjät Jean-Baptiste Lully (1632-1687), Jean-Féry Rebel (1666-1747), Élisabeth Jacquet de La Guerre (1665-1729) ja François Couperin (1668-1733).

Barokkiyhtye Tuohi keskittyy erityisesti 1600-luvun ja 1700-luvun alun virtuoosisen soitinmusiikin esittämiseen periodi-instrumenteilla. Yhtyeen vakijäseniin kuuluvat viulisti Kirsti Apajalahti, sellisti-gambisti Pieta Mattila ja teorbisti-luutisti-kitaristi Kaisamaija Uljas. Versaillesin kultaa -ohjelma koostuu ranskalaisista triosonaateista, ja sen myötä yhtyeeseen mukaan liittyvät myös viulisti Anna Pohjola ja cembalisti Laura Vihreäpuu. Soittajat ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Suomessa ja ulkomailla ja he konsertoivat vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Kirkon Ulkomaanavulle.

Versailles guld

Tuohi-ensemble i Grankulla kyrka sön 17.10 kl. 18.00.

Konserten erbjuder en skiftningsrik och danslik samling av franska barockens triosonater från Solkungen Ludvig XIVs tid. I hans hov arbetade många bästkända kompositörer på sin tid. Bland dem fanns denna konsertens kompositörer Jean-Baptiste Lully (1632–1687), Jean-Féry Rebel (1666–1747), Élisabeth Jacquet de La Guerre (1665–1729) och François Couperin (1668–1733).

Den italiensk födda Jean Baptiste Lullys triosonater representerar franskt barockmusik som stilrenast medan Couperins, Rebels och framför allt Jacquet de La Guerres sonater inför influenser från den italienska sonatstilen. Jacquet de La Guerre var en av de få kvinnliga musiker i hovet och en av de mycket få professionella kvinnliga kompositörer.

Barockensemble Tuohi:

Kirsti Apajalahti, violin
Anna Pohjola, violin
Pieta Mattila, viola da gamba
Kaisamaija Uljas, teorb och gitarr
Laura Vihreäpuu, cembalo

Fritt inträde, frivillig programavgift till förmån för Kyrkans Utlandshjälp.