Suudelmia! Karkauspäivän konsertti

la 29.2. klo 19.00 – 20.00

Kauniaisten kirkko

Laulujen Laulu uusin sävelin

Suudelmia! - aistillisen musiikin ja tekstin yhteensulautuma Karkauspäivän konsertissa. Uudet sävellykset Laulujen laulun teksteihin.
Johanna Almark, komp. / säv., Jammarkören & JAM Ensemble
Fritt inträde, programblad med sångtexter och chokladhjärta 15e.
Vapaa pääsy, ohjelma laulutekstein ja suklaasydämellä 15e.

 

Såhär säger Johanna om konserten:
Nu har jag nått den punkt där ett eget tonspråk, egna tonsättningar börjat ta form. Detta har hittills resulterat i flera verk för kör, och i höstas för symfoniorkester i samband med storsatsningen Climate Aid Finland där flera verk, både tonsättningar och arrangemang, fick sina uruppföranden i ett fullsatt Musikhus i Helsingfors.

Mitt första mer omfattande verk Sångens tid - en kärlekssvit för kör med text ur Höga Visan är på sätt och vis en reaktion, eller en motreaktion, på känslan av modlöshet som den nymornade klimatmedvetenheten fört med sig. I och med mitt engagemang i Climate Aid blev jag överväldigad av informationen om klimatförändringen och kom till den smärtsamma insikten att mycket redan länge kunde ha gjorts för att lindra effekterna av densamma. Jag vill dock med min musik fortsättningsvis förmedla hopp och livsmod, och s.a.s. besjunga det ljusa och goda.

Höga Visan visade sig vara en osinlig källa till inspiration - oberoende av språk. Rakkaani, olet täydellinen komponerade jag ursprungligen för manskör, men föreligger nu här i en version för blandad kör och instrumentalensemble.
Sånger utan ord är även de berättelser, Tale Untold är en sådan. I den enkla melodin bor en sorg över det som sker i och med klimatförändringen, den vill dock samtidigt vara ett uttryck för tron på det goda och ja, varför inte, tron på kärleken.