Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

ti 29.10. kello 18.30 - kello 20.00

Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

Onko taivas vain ihmistä varten? Entä koirat, klingonit ja alienit? TT Kari Kuula esittelee pelastuksen rajoista käytyä keskustelua. Voisiko Jumalan suuret suunnitelmat koskea kaikkia elonkehän tietoisia olentoja?

Kristillinen pelastusoppi näyttää perin ihmiskeskeiseltä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi pelastaakseen ihmiskunnan. Tämä saattaa olla kapea tapa katsoa inkarnaatiota, sanovat eräät ajattelijat. Jo Raamatusta alkaen myös eläinkunnalla on tärkeä paikka ihmisten rinnalla. Miksi Jumala Pojan pelastustyö ei koskisi myös heitä?

Ja jos on elämää muualla kuin meidän planeetalla, mikä on heidän paikkansa Luojan suunnitelmissa? Tätäkin on lupa pohtia, ainakin silloin, kun aiheena on Vaikeat uskonkysymykset.

Siis: Tervetuloa myös alienit. Ja anteeksi tämä ihmislähtöinen nimitys. Meillä ei ole muuta sanaa teille kuin alien, vieras. Toistaiseksi.


Katso myös

ti 22.10. klo 18.30 -20.00

Takkahuone

Esirukouksen arvoitus. Luento Jumalalta pyytämisen outoudesta.

Miksi esirukoilemme? Eli pyydämme Jumalaa auttamaan niitä, jotka ovat hädässä? Hän kun tietää pyytämättäkin ihmisten hädän. Pastori Anna-Kaisa Tuomi pohtii esirukouksen arvoitusta.
to 31.10. klo 14.00 -15.30

Sebastoksen toimitila

Keskustelevat naiset

Suhtautuminen muihin uskontoihin, mukana teologi Samuli Lehtola. Ilmoittautuminen 28.10. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 050-5009000.