Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

ti 29.10. kello 18.30 - kello 20.00

Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

Onko taivas vain ihmistä varten? Entä koirat, klingonit ja alienit? TT Kari Kuula esittelee pelastuksen rajoista käytyä keskustelua. Voisiko Jumalan suuret suunnitelmat koskea kaikkia elonkehän tietoisia olentoja?

Kristillinen pelastusoppi näyttää perin ihmiskeskeiseltä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi pelastaakseen ihmiskunnan. Tämä saattaa olla kapea tapa katsoa inkarnaatiota, sanovat eräät ajattelijat. Jo Raamatusta alkaen myös eläinkunnalla on tärkeä paikka ihmisten rinnalla. Miksi Jumala Pojan pelastustyö ei koskisi myös heitä?

Ja jos on elämää muualla kuin meidän planeetalla, mikä on heidän paikkansa Luojan suunnitelmissa? Tätäkin on lupa pohtia, ainakin silloin, kun aiheena on Vaikeat uskonkysymykset.

Siis: Tervetuloa myös alienit. Ja anteeksi tämä ihmislähtöinen nimitys. Meillä ei ole muuta sanaa teille kuin alien, vieras. Toistaiseksi.


Katso myös

to 26.9. klo 14.00 -15.30

Sebastoksen toimitila

Keskustelevat naiset

Eläinten ystävät ja viholliset, mukana Mimosa Mäkinen. Ilmoittautuminen 23.9. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 050-5009000.
ti 1.10. klo 18.30 -20.00

Takkahuone

Miksi Jumala salaa itsensä? - luento ja keskustelu

Auts! Jumalan olemassaolo ei ole mitenkään ilmeistä. Hän salaa itsensä. Miksi? Miksi hän ei näyttäydy selvemmin? TT Kari Kuula johdattaa pohtimaan vaikeaa kysymystä.
ti 8.10. klo 18.30 -20.00

Takkahuone

Onko tulevaisuus määrätty? Luento ennaltamääräämisestä.

Tietääkö Jumala tulevan? Onko hän etukäteen määrännyt, mitä tulee tapahtumaan? Eteneekö luomakunnan tarina vapaasti vai etukäteen kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan. Pastori Mimosa Mäkinen avaa ennaltamääräämisen problematiikkaa.