Onko tulevaisuus määrätty? Luento ennaltamääräämisestä.

ti 8.10. kello 18.30 - kello 20.00

Onko tulevaisuus määrätty? Luento ennaltamääräämisestä. Takkahuone

Tietääkö Jumala tulevan? Onko hän etukäteen määrännyt, mitä tulee tapahtumaan? Eteneekö luomakunnan tarina vapaasti vai etukäteen kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan. Pastori Mimosa Mäkinen avaa ennaltamääräämisen problematiikkaa.

Ennaltamäärääminen eli predestinaatio on puhututtanut monia teologianhistorian suuria ajattelijoita. Eräs lähtökohta on ollut Jumalan kaikkivaltius. Jos hän hallitsee kaikkea, tapahtuuko kaikki silloin hänen tahtonsa mukaan? Voiko Jumala ohjailla luomakuntaa sillä tavalla, että vapaat tahdot valitsevat vapaasti sen, mitä hän lopulta tahtoo? Kuka viimekädessä päättää yksittäisen ihmisen lopullisen kohtalon: hän itse, vai Jumala?


Katso myös

ti 22.10. klo 18.30 -20.00

Takkahuone

Esirukouksen arvoitus. Luento Jumalalta pyytämisen outoudesta.

Miksi esirukoilemme? Eli pyydämme Jumalaa auttamaan niitä, jotka ovat hädässä? Hän kun tietää pyytämättäkin ihmisten hädän. Pastori Anna-Kaisa Tuomi pohtii esirukouksen arvoitusta.
ti 29.10. klo 18.30 -20.00

Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

Onko taivas vain ihmistä varten? Entä koirat, klingonit ja alienit? TT Kari Kuula esittelee pelastuksen rajoista käytyä keskustelua. Voisiko Jumalan suuret suunnitelmat koskea kaikkia elonkehän tietoisia olentoja?
to 31.10. klo 14.00 -15.30

Sebastoksen toimitila

Keskustelevat naiset

Suhtautuminen muihin uskontoihin, mukana teologi Samuli Lehtola. Ilmoittautuminen 28.10. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 050-5009000.