Miksi Jumala salaa itsensä? - luento ja keskustelu

ti 1.10. kello 18.30 - kello 20.00

Miksi Jumala salaa itsensä? - luento ja keskustelu Takkahuone

Auts! Jumalan olemassaolo ei ole mitenkään ilmeistä. Hän salaa itsensä. Miksi? Miksi hän ei näyttäydy selvemmin? TT Kari Kuula johdattaa pohtimaan vaikeaa kysymystä.

Jumalan kätkeytyneisyys on yksi modernin teologian kiperiä arvoituksia. Se on myös suuri hengellisen ahdistuksen aihe. Uskonrauhaa etsivä kyselee, miksi Jumala ei tule minulle todemmaksi. Etsin häntä, mutta en tunnu löytävän. Miksi Jumala piilottelee?

Tähän probleemaan on tarjottu joukko selityksiä, toiset parempia ja toiset huonompia. Ne nostetaan pöydälle vaikeat uskonkysymykset -luentosarjalla.


Katso myös

ti 22.10. klo 18.30 -20.00

Takkahuone

Esirukouksen arvoitus. Luento Jumalalta pyytämisen outoudesta.

Miksi esirukoilemme? Eli pyydämme Jumalaa auttamaan niitä, jotka ovat hädässä? Hän kun tietää pyytämättäkin ihmisten hädän. Pastori Anna-Kaisa Tuomi pohtii esirukouksen arvoitusta.
ti 29.10. klo 18.30 -20.00

Pääseekö koira taivaaseen? Luento pelastuksen rajoista.

Onko taivas vain ihmistä varten? Entä koirat, klingonit ja alienit? TT Kari Kuula esittelee pelastuksen rajoista käytyä keskustelua. Voisiko Jumalan suuret suunnitelmat koskea kaikkia elonkehän tietoisia olentoja?
to 31.10. klo 14.00 -15.30

Sebastoksen toimitila

Keskustelevat naiset

Suhtautuminen muihin uskontoihin, mukana teologi Samuli Lehtola. Ilmoittautuminen 28.10. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 050-5009000.