G.B.Pergolesi: Stabat Mater

G.B.Pergolesi: Stabat Mater

Pergolesin tunnetuin hengellinen teos Pitkänäperjantaina Kauniaisten kirkossa

Giovanni Battista Pergolesin (1710-1736) nimeen on liitetty monia teoksia joita hän ei ole säveltänyt. Stabat mater on kuitenkin varmasti hänen säveltämänsä, sillä alkuperäinen sävellystyö hänen allekirjoituksellaan on yhä tallessa. Pergolesi sävelsi teoksen viimeisinä hetkinään Pozzuolin Fransiskaaniluostarissa sairastaessaan tuberkuloosia. Samaan aikaan häneltä syntyi myös duettoteos Salve Regina. Salve Regina -teos esitettiin Kauniaisten kirkossa Marianpäivänä 2018. Stabat mater on Pergolesin suosituin hengellinen teos ja mm. Jean-Jacques Rousseau on kuvaillut teoksen ensimmäistä osaa ”täydellisimmäksi ja liikuttavimmaksi duetoksi joka koskaan on sävelletty”.

Anna Marte

Eeva Semerdjiev

Fibo -jousikvartetti

Vapaa pääsy