Vuoden 2020 Rippikouluun ilmoittautuminen

Syksyisin seurakunta kutsuu rippikouluun seuraavan vuoden aikana 15 vuotta täyttävät jäsenensä. Ripari kestää noin puoli vuotta ja huipentuu konfirmaatioon. Myös kirkkoon kuulumattomat nuoret ovat tervetulleita riparille ja tutustumaan seurakuntaan.

Rippikouluun haetaan lokakuun aikana sähköisellä lomakkeella. Se löytyy tästä linkistä. Leirivalinnat ilmoitetaan riparilaisille kirjeitse viikolla 47.

Leirikeskusten majoituskapasiteetin ja turvallisuusmääräysten vuoksi leirien ryhmäkoot ovat rajatut. Näin ollen toivomme joustavuutta ilmoittautumiseen: hakulomakkeeseen tulee laittaa suosikkijärjestyksessä kaikki leirivaihtoehdot, jotka ovat mahdollisia.

Voit myös täyttää lomakkeen käsin. Se löytyy tästä linkistä. Voit tuoda lomakkeen kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina (ma-pe klo 10-14) tai pudottaa sen viraston postiluukusta kirjekuoressa. Laita tällöin kuoreen tunnus ”Rippikoulu”. Lomakkeen voi myös postittaa virastoon tai lähettää Kari Kuulalle sähköpostilla. Huomioithan kuitenkin, että sähköposti ei kulje salatussa yhteydessä.

 

.

Yhteystiedot

Rippikoulut

Kauniaisten suomalainen seurakunta

PL 4

02701 KAUNIAINEN

Tule kokemaan kaikkea maan ja taivaan väliltä!
Tule kokemaan kaikkea maan ja taivaan väliltä!
Ripari huipentuu konfirmaatioon.
Ripari huipentuu konfirmaatioon.

Kirkkoon kuulumattomat kauniaislaiset

Kirkkoon kuulumaton nuori voi käydä rippikoulun. Riparin jälkeen hänen on yhdessä vanhempiensa kanssa päätettävä haluaako hän liittyä kirkkoon. Jos kirkkoon liittyminen tuntuu oikealta ratkaisulta, nuori voidaan konfirmoida. Kirkkoon kuulumattomia ei konfirmoida. Kirkkoon liittyminen ja konfirmaatio edellyttävät kastetta, jonka järjestelyistä sovitaan tarvittaessa oman rippikoulupapin kanssa.

 

Asutko muualla, mutta haluaisit riparille Kauniaisiin?

Riparipaikat jaetaan niin, että ensin rippikoulupaikan saavat Kauniaisten suomalaisen seurakunnan jäsenet ja sitten muut Kauniaisten seurakunnan alueella asuvat nuoret. Tämän jälkeen vapaita paikkoja tarjotaan ulkopaikkakuntalaisille mahdollisuuksien mukaan. Hakulomakkeeseen kannattaa laittaa mahdollisimman monta vaihtoehtoa. Silloin on suuremmat mahdollisuudet päästä johonkin Kauniaisten ryhmään, mikäli jokin tietty ripariryhmä osoittautuukin hyvin suosituksi. Kannattaa olla yhteydessä omaan kotiseurakuntaan ja tiedustella ilmoittautumiskäytäntöä myös sieltä varmuuden vuoksi, jos käykin niin, että rippikoulupaikkoja ei Kauniaisissa riitä kaikille halukkaille.