Vuoden 2021 Rippikouluun ilmoittautuminen

Syksyisin seurakunta kutsuu rippikouluun seuraavan vuoden aikana 15 vuotta täyttävät jäsenensä. Noin puoli vuotta kestävä ripari huipentuu konfirmaatioon. Myös kirkkoon kuulumattomat nuoret ovat tervetulleita riparille ja tutustumaan seurakuntaan.

Tänä vuonna riparilaisten ikäryhmä on poikkeuksellisen suuri. Niinpä annamme etusijan Kauniaisissa asuville nuorille. Muutkin voivat toki hakea leireillemme, mutta kehotamme varmuuden vuoksi hakemaan myös kotiseurakunnan leirille. Näin et jää ilman riparia, jos et sattuisi mahtumaan Kauniaisten leirille.

Rippikouluun haetaan lokakuun aikana sähköisellä lomakkeella. Se löytyy tästä linkistä. Leirivalinnat ilmoitetaan riparilaisille kirjeitse viikolla 47.

Leirikeskusten majoituskapasiteetin ja turvallisuusmääräysten vuoksi leirien ryhmäkoot ovat rajatut. Näin ollen toivomme joustavuutta ilmoittautumiseen: hakulomakkeeseen tulee laittaa suosikkijärjestyksessä kaikki leirivaihtoehdot, jotka ovat mahdollisia.

.

Rippikoulut

Kauniaisten suomalainen seurakunta

02701 KAUNIAINEN

Tule kokemaan kaikkea maan ja taivaan väliltä!
Ripari huipentuu konfirmaatioon.

Kirkkoon kuulumattomat kauniaislaiset

Kirkkoon kuulumaton nuori voi käydä rippikoulun. Riparin jälkeen hänen on yhdessä vanhempiensa kanssa päätettävä haluaako hän liittyä kirkkoon. Jos kirkkoon liittyminen tuntuu oikealta ratkaisulta, nuori voidaan konfirmoida. Kirkkoon kuulumattomia ei konfirmoida. Kirkkoon liittyminen ja konfirmaatio edellyttävät kastetta, jonka järjestelyistä sovitaan tarvittaessa oman rippikoulupapin kanssa.

Asutko muualla, mutta haluaisit riparille Kauniaisiin?

Riparipaikat jaetaan niin, että ensin rippikoulupaikan saavat Kauniaisten suomalaisen seurakunnan jäsenet ja sitten muut Kauniaisten seurakunnan alueella asuvat nuoret. Tämän jälkeen vapaita paikkoja tarjotaan ulkopaikkakuntalaisille mahdollisuuksien mukaan. Hakulomakkeeseen kannattaa laittaa mahdollisimman monta vaihtoehtoa. Silloin on suuremmat mahdollisuudet päästä johonkin Kauniaisten ryhmään, mikäli jokin tietty ripariryhmä osoittautuukin hyvin suosituksi. Kannattaa olla yhteydessä omaan kotiseurakuntaan ja tiedustella ilmoittautumiskäytäntöä myös sieltä varmuuden vuoksi, jos käykin niin, että rippikoulupaikkoja ei Kauniaisissa riitä kaikille halukkaille.