Tervetuloa rippikouluun!

Ripari on mahtava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin ja pohdiskella kiinnostavia kysymyksiä maan ja taivaan väliltä. Joskus riparilla saatu oivallus kantaa koko elämän ajan.

Kauniaisten rippileirit pidetään 2019 Piispalan nuorisokeskuksessa Kannonkoskella. Leirin aikana osallistumme myös Piispalan järjestämään elämykselliseen ohjelmaan. Leirin lisäksi ripariin kuuluu osallistumista seurakunnan toimintaan sekä ennen leiriä että leirin jälkeen.

Leirien ajankohdat ovat seuraavat.

Piispala I 9.-16.6, Piispala II 1.-8. 7 ja Piispala III 29.7.-5.8.

Rippikoulujen ryhmäkohtaisille sivuille pääset klikkaamalla leiriä. Sieltä löytyvät esimerkiksi ripariryhmien tapaamisten ajankohdat.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet rippikouluun löytyvät ilmoittautumissivulta.

Nuorten toiminnasta löydät lisätietoja nuorten sivuilta.

Ajankohtaista ripariin liittyen

Vuoden 2019 ripareille ilmoittautuminen alkaa ja kestää lokakuun ajan. Deadline siis ke 31.10.

Matkalaukkua ei vielä tarvitse pakata, mutta kalenteria kannattaa tutkia. Mikä leiri sopii Sinulle parhaiten? Kokoa vaikka kaverit koolle ja ilmoittautukaa yhdessä.

Tervetuloa riparille!
Mukana riparilla Mimosa, Sonja, Joel ja Tiro.

Konfirmaation FAQ - Usein kysytyt kysymykset:

Milloin rippikuvaus järjestetään? Tarvitaanko juhlavaatteet tai muuta rekvisiittaa?

Rippikuvaus järjestää konfirmaatioharjoitusten yhteydessä. Kuvassa riparilaisilla on alba päällä, joten juhlavaatteita ei tarvita, siisti kengät alban kanssa riittävät. Kuvaaja tuo kukat, joten muuta ei tarvita. Helppo homma siis.

Kauanko konfirmaatio kestää?

Konfirmaation kesto on kaikkinensa noin 1,5 tuntia. Juhla itsessään kestää hieman vähemmän, mutta todistusten jako ja alboista kuoriutuminen ottaa oman aikansa, joten aikaa kannattaa varata yhteensä 1,5 tuntia.

Onko konfiksen vierasmäärää jotenkin rajoitettu?

Ei ole, kaikki ovat tervetulleita. Kirkko voi kuitenkin tulla täyteen, joten jos haluaa (hyvän) istumapaikan, kannattaa tulla ajoissa.

Montako kummia saa tulla siunaamiseen mukaan? Tarvitseeko sitä jotenkin harjoitella?

Kummien määrää ei ole rajoitettu, sopu sijaa antaa. Kummien kannattaa istua kirkossa sellaisessa paikassa, että he pääsevät helposti liikkumaan kirkon etuosaan. Pappi kutsuu kummit alttarin ääreen oman kummilapsensa taakse ja antaa kaikki tarvittavat ohjeet juhlassa. Jos kukaan kummeista ei syystä tai toisesta pääse paikalle, ystävä tai luottoaikuinen voi tulla siunaamaan nuorta.

Saako juhlassa valokuvata?

Kyllä saa, of course. Mutta mielellään omalta paikalta. Rauhoitetaan nuorten juhla niin, että valokuvaaminen ei häiritse juhlahetkeä kirkossa.

Voiko seurakunnasta varata tilan omia konfirmaation jälkeisiä rippijuhlia varten?

Ikävä kyllä ei voi. Seurakunnan tiloja käyttää aktiivisesti kaksi seurakuntaa (suomalainen ja ruotsalainen), joten tilat ovat kovin varattuja. Näin ollen seurakunnalla ei ole riittävästi tiloja yksityisten rippijuhlien järjestämistä varten.