Ripari pidetään päiväkouluna

Koronapandemia. Murr.

Sen takia Rippikoulu pidetään päiväkouluna Kauniaisten kirkolla ma 27.7. – su 2.8. To 30.7. on taukopäivä.

Tarkemmat ajat ovat seuraavat:

Ryhmä 1: (entinen Piispala 1 ja 3)

Ma 27.7. klo 9:30 – 14:30,

Ti 28.7. klo 9:30 – 14:30,

Ke 29.7. klo 9:30 – 14:30,

Pe 31.7. klo 9:30 – 14:30,

La 1.8. klo 9:30-13:30,

Su 2.8. klo 12:30 – 15.00.

Ryhmä 2: (entinen Piispala 2)

Ma 27.7. klo 11:00 – 16:00,

Ti 28.7. klo 11:00 – 16:00,

Ke 29.7. klo 11:00 – 16:00,

Pe 31.7. klo 11:00 – 16:00,

La 1.8. klo 11:00-15:00,

Su 2.8. klo 14:00 – 16.30.

Sitten konfirmaatiosta.

Konfirmaatioharjoitus: Ryhmä 1 ti 25.8. klo 17.00-18.30 ja ryhmä 2 ke 26.8 klo 17.00-18:30.

Ryhmän 1 konfirmaatio su 30.8 klo 10.00.

Ryhmän 2 konfirmaatio su 30.8 klo 14.00.

Kivat riparit kaikesta huolimatta.

Harmi kun emme voi pitää riparia täysimittaisena. Jotakin ikiaikaista jää nyt kokematta. Senkin hinnan suomalainen yhteiskunta joutuu maksamaan pandemiasta ja siihen on nyt suostuminen. First things come first eli turvallisuus ensin.

Tästä huolimatta uskomme, että voimme tarjota nuorelle kivan riparikokemuksen. Päiväkoulu ei tarkoita, että se on koulunkäyntiä. Ripari on olemisen riemua, laulua ja hassuttelua. Ja syvempiä kysymyksiä. Taivas on kirkollakin.

Ripariprojekti ei tähän pääty, jos nuori niin haluaa. Pidämme loppusyksyllä nuorten viikonloppuleirin pe 6.11 – su 8.11.

Ajankohtaista ripariin liittyen

Kevätkaudella riparin ohjelmassa on yhteisiä ja itsenäisiä tapaamisia.  Tervetuloa mukaan riparitapahtumiin, jumiksiin ja nuorteniltoihin! Lisätietoja löydät leirien omilta alasivuilta ja nuorten sivuilta.

HUOM:

HUOM!

KORONAEPIDEMIA VAIKUTTAA SEURAKUNNAN TOIMINTAAN

Tilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, mutta työntekijät tavoittaa myös verkossa ja puhelimitse. Hallituksen ja kirkon yhteiset linjaukset rajoittavat kokoontumisia, mutta seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

Seurakunnassamme noudatetaan virallisia määräyksiä ja suosituksia. Kaikki toimintaan vaikuttavat linjaukset ja tilaisuuksien perumiset kerrotaan seurakuntien verkkosivuilla ja Facebookissa.

Toistaiseksi seurakunnan kokoava toiminta on peruttu koronaepidemian vuoksi. Jumalanpalvelukset järjestetään ja kirkolliset toimitukset toimitetaan, mutta kerhot, piirit, kuorot ja muut tapahtuvat ovat toistaiseksi tauolla.

Tervetuloa riparille!
Mukana riparilla Mimosa, Sonja, Joel ja Tiro.

Konfirmaation FAQ - Usein kysytyt kysymykset:

Milloin rippikuvaus järjestetään? Tarvitaanko juhlavaatteet tai muuta rekvisiittaa?

Rippikuvaus järjestää konfirmaatioharjoitusten yhteydessä. Kuvassa riparilaisilla on alba päällä, joten juhlavaatteita ei tarvita, siisti kengät alban kanssa riittävät. Kuvaaja tuo kukat, joten muuta ei tarvita. Helppo homma siis.

Kauanko konfirmaatio kestää?

Konfirmaation kesto on kaikkinensa noin 1,5 tuntia. Juhla itsessään kestää hieman vähemmän, mutta todistusten jako ja alboista kuoriutuminen ottaa oman aikansa, joten aikaa kannattaa varata yhteensä 1,5 tuntia.

Onko konfiksen vierasmäärää jotenkin rajoitettu?

Ei ole, kaikki ovat tervetulleita. Kirkko voi kuitenkin tulla täyteen, joten jos haluaa (hyvän) istumapaikan, kannattaa tulla ajoissa.

Montako kummia saa tulla siunaamiseen mukaan? Tarvitseeko sitä jotenkin harjoitella?

Kummien määrää ei ole rajoitettu, sopu sijaa antaa. Kummien kannattaa istua kirkossa sellaisessa paikassa, että he pääsevät helposti liikkumaan kirkon etuosaan. Pappi kutsuu kummit alttarin ääreen oman kummilapsensa taakse ja antaa kaikki tarvittavat ohjeet juhlassa. Jos kukaan kummeista ei syystä tai toisesta pääse paikalle, ystävä tai luottoaikuinen voi tulla siunaamaan nuorta.

Saako juhlassa valokuvata?

Kyllä saa, of course. Mutta mielellään omalta paikalta. Rauhoitetaan nuorten juhla niin, että valokuvaaminen ei häiritse juhlahetkeä kirkossa.

Voiko seurakunnasta varata tilan omia konfirmaation jälkeisiä rippijuhlia varten?

Ikävä kyllä ei voi. Seurakunnan tiloja käyttää aktiivisesti kaksi seurakuntaa (suomalainen ja ruotsalainen), joten tilat ovat kovin varattuja. Näin ollen seurakunnalla ei ole riittävästi tiloja yksityisten rippijuhlien järjestämistä varten.