Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Uniryhmä

kokoontuu torstaisin klo 18.30-21 10.1., 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 7.3., 14.3. ja 21.3. kirkon alatakkahuoneessa.

Tule mukaan tutkimusmatkalle uniin! Ryhmässä käsitellään osallistujien lähimenneisyydessä näkemiä unia. Omien unien ymmärtäminen on tie hyvinvointiin ja sisäiseen kasvuun. Uniryhmässä työskentely avaa osallistujilleen uusia näkökulmia ja oivalluksia omaan elämään luottamuksellisessa ilmapiirissä. Unet ovat kaikessa outoudessaan, ihastuttavuudessaan ja jopa absurdiudessaan hyvin viisas osa meitä. Unien tutkiminen ryhmässä antaa välineitä tutustua laajemminkin omaan unimaailmaan. Osallistumismaksu 40 €, mukaan otetaan 8 osallistujaa.

Ryhmää ohjaavat uniohjaaja, työnohjaaja, toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja Helena Eskelinen ja Anna-Kaisa Tuomi. Ilmoittautuminen anna-kaisa.tuomi@evl.fi tai 050-5447535 viimeistään 21.12.  Ryhmä on täynnä.

OlenNainen-tapahtuma

lauantaina 26.1. klo 12-16 kirkolla.

Naisten iltapäivässä alustukset tunteista, selviytymisestä ja yhdestä Raamatun naisesta. Alustusten lomassa keskustelua ja musiikkia. Mukana Anne Pohtamo-Hietanen, Aino Viitanen, Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Musiikista vastaavat Sirkku Laurila ja Anna Marte. Keittolounas ja kahvi, yht. 10 €. Ilmoittautuminen 23.1. mennessä p. 050-5009000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi Mahdollisesta lastenhoitotarpeesta pyydetään kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tilaisuus toteutetaan yhdessä Suomen Raamattuopiston kanssa.

Teatteri-iltapäivä Sebastoksessa

lauantaina 9.3. klo 15. Heli Laaksosen kamarinäytelmä "Sylvi, Tuija ja Laulava Patja", rooleissa näyttelijä Marjatta Rinne ja lausuja Eija Nurmio. Näytelmä on riemastuttava kertomus kaiken voittavasta ystävyydestä ja elämästä, joka kannattaa elää loppuun saakka. Näytelmän jälkeen on kahvitarjoilu ja mahdollisuus keskusteluun näyttelijöiden kanssa. Lippu 10 € Yhteisvastuun hyväksi. Mukaan mahtuu 30 naista. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon p. 050-5009000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään säännöllisin väliajoin enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa hyvän lähtökohdan omalle enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakuntalaiset Ritva Heimonen, Maija Niskanen ja Seija Peltonen. Ryhmä on avoin ryhmä, johon ei ilmoittauduta erikseen. Osallistua voi kiinnostuksensa mukaan.

Kokoontuminen seuraavina torstaina klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa:

31.1.    Naisen seksuaalisuus, mukana seksuaalikasvattaja Lotta Saine Vihdistä

28.2.    Ihmisten erilaisuuden hyväksyminen, mukana Kari Kuula

28.3.    Jatkuva luopuminen elämässä, mukana Marjatta Laitinen

25.4.    Virrenvärssy rukouksena, mukana Riitta Laakio

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (pääsääntöisesti parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa. Jäljellä olevat syksyn kokoontumiset  26.11. ja 10.12.  Kevään päivät 7.1., 21.1., 4.2., 18.2., 4.3., 18.3., 1.4., 29.4., 13.5. ja 27.5. Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta. Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

English Discussion Group

On wednesdays 18.30-20.00 with different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308.

Topics

23.1.   Forgiveness: What it is and what it is not?

30.1.  How to give critical feedback and agree to disagree?

6.2     Climate change – an issue for individual or for society?

13.2.  Faith and deeper dimension of everything

27.2.  What type of Europe would we like to have?

6.3.    Loneliness in the city. How many people do you need to be happy?

13.3.  How your personal history shapes your present life?

20.3.  Praying, healing and growing

 

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Vuosittain järjestetään 1-2 hiljaisuuden retriittiä. Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat ja ulkoilu rytmittävät päiviä.  

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Hiljaisuuden retriitti 26.-29.4. Utössä

Retriitissä on mahdollisuus hiljaisuuteen ja lepoon ainutlaatuisen saaristoluonnon keskellä. Hartaushetket majakan kappelissa, virikepuheet, ulkoilu ja maittavat ateriat hoitavat ihmistä kokonaisvaltaisesti. Majoittuminen vaatimattomissa yhden hengen huoneissa (myös hotellimajoitus hintaan n. 450 € mahdollista), matkat kimppakyydein. Ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Eija Nurmio. Hinta 250 €. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon 1.1. lähtien kauniaisten.suom.srk@evl.fi tai 050-5009000.