Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Naisten brunssi

lauantaina 5.10. klo 12-15 kirkolla.

Alustus, herkullinen ruoka, yhteinen ajatusten jakaminen ja hiljentyminen kauniissa miljöössä ovat naisten brussin tuntomerkit. Brunsseja vietetään 2-3 kertaa vuodessa. Brunssin hinta 10 €, josta puolet menee Naisten Pankille (Kirkon Ulkomaanapu).  Juontajina toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Syksyn alustajavieras selviää lähempänä. Ilmoittautuminen 30.9. mennessä p. 050-5009000 tai kauniaisten.suom.srk@evl.fi

Luento- ja keskustelusarja VAIKEITA USKONKYSYMYKSIÄ tiistaisin alatakkahuoneessa

Ti. 1.10. klo 18.30. Miksi Jumala salaa itsensä?

Jos Jla on olemassa, miksi hän ei tee itseään ilmeisemmäksi. Jlan kätkeytyneisyyden ongelma, Kari Kuula.

Ti. 8.10. klo 18.30. Onko tulevaisuus määrätty?

Ennaltamäärääminen ja predestinaatio. Mimosa Mäkisen kamppailu teologisen ikiongelman kanssa.

Ti. 22.10. klo 18.30. Esirukouksen arvoitus.

Miksi pyydämme Jumalalta asioita, kun hän kuitenkin tietää kaiken? Anna-Kaisa Tuomi.

Ti. 29.10. klo 18.30. Pääseekö koira taivaaseen?

Entä alienit ja klingonit? Keskustelua pelastuksen rajoista. Kari Kuula.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään säännöllisin väliajoin enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakuntalaiset Ritva Heimonen, Maija Niskanen ja Seija Peltonen. Ryhmä on avoin ryhmä, johon ei ilmoittauduta erikseen. Osallistua voi kiinnostuksensa mukaan.

Kokoontuminen seuraavina torstaina klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa:

26.9.    Eläinten ystävät ja viholliset, mukana Mimosa Mäkinen

31.10.  Suhtautuminen muihin uskontoihin ja erilaisiin tapoihin uskoa, mukana Samuli Lehtola

28.11.  Suhde omaan kehoon, mukana Anna-Kaisa Tuomi

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (pääsääntöisesti parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa. Syksyn päivät 2.9., 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12. Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta. Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

English Discussion Group

On wednesdays 18.30-20.00 with different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308.

Topics

4.9. Interpreting dreams and their meaning.

11.9. Cars as items, identity and symbols. Vrrrrr and hrrrr!

18.9. Digging into the Gospel of Luke

25.9. What is freedom?

2.10.  Animals as pets and commodities.

9.10. Death and afterlife. All questions answered.

13.11. Understanding personality and characteristics.

20.11. Jesus, a historical person and an object of faith.

27.11. The magic of positive feedback.

4.12. Death, glory and Satan. Book of Revelation.

11.12. Christmas. Something to eat and maybe a film.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Vuosittain järjestetään 1-2 hiljaisuuden retriittiä. Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat ja ulkoilu rytmittävät päiviä.

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Hiljaisuuden retriitti 10.-12.10. Riuttarannassa Vihdissä

Retriitti on tarkoitettu Kauniaisten opettajille, mutta jos paikkoja jää heiltä vapaiksi, voi myös muita lähteä mukaan. Retriitti kestää torstai-illasta klo 17.30 lauantaihin klo 13 saakka. Ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Tiro Rohkimainen. Hinta 80 €. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan anna-kaisa.tuomi@evl.fi

Hiljaisuuden retriitti 24.-27.4. 2020 Utössä

Retriitissä on mahdollisuus hiljaisuuteen ja lepoon ainutlaatuisen saaristoluonnon keskellä. Hartaushetket vanhassa rukoushuoneessa, virikepuheet, ulkoilu ja maittavat ateriat hoitavat ihmistä kokonaisvaltaisesti. Majoittuminen vaatimattomissa yhden hengen huoneissa (myös hotellimajoitus kalliimpaan hintaan mahdollista), matkat kimppakyydein. Retriittiin lähdetään perjantaina klo 14 ja palataan maanantaina n. klo 21. Ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi, Eija Nurmio ja Tiro Rohkimainen. Hinta n. 200 €. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon 3.2. lähtien kauniaisten.suom.srk@evl.fi tai 050-5009000.

Hiljaisuuden retriitti 9.-11.10. 2020 Riuttarannassa Vihdissä

Retriitti alkaa perjantaina klo 17.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14. Tiedot aiheesta, ohjaajista, retriitimaksusta ja ilmoittautumisajankohdasta tarkentuvat myöhemmin.