Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään. Päivitämme tälle sivulle tietoa tulevista kurssi- ja teemapäivistä.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakunnan aktiiviset naiset.

Syksy 2020

to  24.9. Hengitä ja hengästy, liikunnanohjaaja Helena Pirvola-Nykänen.

to 29.10. Kierrätys

to 29.11. Innostu harrastuksesta.

Kokoontumiset torstaisin kerran kuussa klo 14-15. Sebastoksen toimitilassa.

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa. Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta. Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista. Syyskausi alk. ma 31.8.

English Discussion Group

With different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Vuosittain järjestetään 1-2 hiljaisuuden retriittiä. Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat ja ulkoilu rytmittävät päiviä.

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Kappalainen

Anna-Kaisa on virkavapaalla 30.9.2020 saakka.