Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Syysbrunssi 30.9. klo 12-15 kirkolla

Runoja ja musiikkia Aaro Hellaakosken teksteihin, esittäjänä vihtiläinen Trollius-ryhmä. Alussa herkullinen keitto lisukkeineen ja lopuksi kahvitarjoilu.

Juontajina Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi.

Hinta 15 € Naisten Pankille, joka tulee naisten työtä ja yrittäjyyttä kehittyvissä maissa.

Ilmoittautuminen kauniaisten.suom.srk@evl.fi tai 050 500 9000.

Mitä vielä -ryhmä

on tarkoitettu viimeisen vuoden aikana eläkkeelle siirtyneille tai pian siirtyville. Ryhmässä on mahdollisuus tarkastella eläköitymisen aiheuttamaa elämänmuutosta yhdessä muiden kanssa. Samalla voidaan katsella myös elettyä elämää ja miettiä tulevaa: mihin haluaa ryhtyä yksin tai yhdessä.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18.30-20.45 13.9.-25.10. Sebastoksessa. Mukaan otetaan max 10 osallistujaa. 

Ilmoittautuminen Anna-Kaisa Tuomelle, anna-kaisa.tuomi@evl.fi viimeistään 4.9.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Pieni alustus ja keskustelua aiheesta kahvikupin ääressä.

Keskustelevat naiset kokoontuvat vielä yhden kerran syyskaudella kirkkopyhiinvaelluksen merkeissä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Sen jälkeen ryhmä päättää toimintansa.

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Kevään kokoontumiset joka toinen maanantai (parilliset viikot) 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11. ja 27.11. klo 18.15-20.15 Sebastoksessa. 

Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta.

Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

Rukousta ja Raamatun lukua päivällä

Päiväraamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai (parittomat viikot) seuraavina päivinä 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11. klo 14-15.30 kirkolla alatakkahuoneessa.

Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

English Discussion Group

With different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308. Wed 26.1., 2.2., 9.2., 16.2 and 23.2. at 18.00-19.30.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Hiljaisuuden retriitti Örön saarella 26.-28.4.2024

Koe Örön heräävä kevät, lintujen paluumuutto ja saaren ainutlaatuinen tunnelma hiljaisuuden retriitissä!

Retriitissä osallistujat sitoutuvat hiljaisuuteen (puhumattomuuteen) perjantai-illan rukoushetkestä sunnuntaipäivän kotimatkan alkuun saakka. Hiljaisuutta rytmittävät hartaushetket, virikepuheet, meditaatiot, yhteiset ateriat, lepo ja liikkuminen luonnossa. Majoitus yhden hengen huoneessa hotellissa. Hinta täysihoitoineen ja laivamatkoineen 320 €. Ilmoittautuminen 1.1.2024 lähtien anna-kaisa.tuomi@evl.fi

Retriitissä ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Eija Nurmio. 

Hiljaisuuden retriitti Kauniaisten opettajille 14.-16.3.2024

Retriitti pidetään Vihdin Riuttarannassa. Retriitti alkaa torstaina klo 17.30 ja päättyy lauantaina klo 10. Osallistujiksi otetaan ensi sijassa Mäntymäen ja Kasavuoren koulujen sekä Kauniaisten lukion opettajia. Jos paikkoja jää vapaaksi, otetaan mukaan myös muita seurakuntakuntalaisia. Retriitin hinta heiltä 100 €. 

Retriitissä ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Tiro Rohkimainen.

Pyhiinvaellusmatkat

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Ota yhteyttä

Kappalainen

Seurakuntayhtymän häirintäyhdyshenkilö