Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

Hiljaisuuden jooga

Alk. 5.3. 18.30-20 kirkossa. Ryhmä on täynnä, ilm. päättynyt.

Hiljaisuuden jooga on kristillistä joogaa, jossa lempeät keholliset liikkeet, rentoutus- ja hengitysharjoitukset sekä yksinkertaiset rukoukset johdattavat kokonaisvaltaiseen läsnäoloon ja hiljentymiseen. Ohjaajana Heli Harjunpää. Mukaan tarvitaan oma joogamatto sekä väljät, mukavat vaatteet. Hinta 20 €.

Luento- ja keskustelusarja kiinnostavista teologisista kysymyksistä tiistaisin klo 18.30-20 alatakkahuoneessa

25.2. Kuusi päivää ja Jumalan kuvaksi. Alkukertomusten idea ja 1. Moos. 1, mukana Mimosa Mäkinen

3.3.   Miksi Eeva luotiin juuri kylkiluusta? Suloinen kertomus ihmisen osasta (1. Moos. 2)

17.3.  Kertomus lankeemuksesta. Onko tarinan konna Eeva, Aadam, Käärme,  Jumala vai Kari Kuula (1 Moos. 3), mukana Kari  Kuula

25.3.  Veljesmurhasta Babylonin tykkiin. Ihminen sotkee ja Jumala korjaa (1. Moos. 4-11), mukana Kari Kuula

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakuntalaiset Ritva Heimonen, Maija Niskanen ja Seija Peltonen. Ei ilmoittautumista.

Kokoontuminen seuraavina torstaina klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa:

30.1.    Seniori-ikäisen turvallinen ympäristö, mukana Anna-Kaisa Tuomi.

27.2.    Oman kuoleman pohdintaa, mukana Lea Mäkeläinen ja Maija Niskanen.

26.3.    Kierrätys ja ympäristö, mukana Kauniaisten kaupungin ympäristöpäällikkö Anna-Lena Granlund-Blomfelt.

23.4.    Vanhan naisen tärkeä harrastus, keskustelevat naiset kertovat ja kuuntelevat.

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa. Kevään päivät 20.1., 3.2., 17.2., 2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 11.5. ja 25.5. Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta. Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

English Discussion Group

On wednesdays 18.30-20.00 with different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308.

Topics

26.2. Jesus as a historical person and object of faith.

4.3. Heaven and afterlife.

11.3. Humor. There is always a reason to laugh.

18.3. Living a sustainable life in an unsustainable world.

25.3. Understanding personality and characteristics

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Vuosittain järjestetään 1-2 hiljaisuuden retriittiä. Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat ja ulkoilu rytmittävät päiviä.

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Hiljaisuuden retriitti 24.-27.4. 2020 Utössä

Retriitissä on mahdollisuus hiljaisuuteen ja lepoon ainutlaatuisen saaristoluonnon keskellä. Hartaushetket vanhassa rukoushuoneessa, virikepuheet, ulkoilu ja maittavat ateriat hoitavat ihmistä kokonaisvaltaisesti. Majoittuminen vaatimattomissa yhden hengen huoneissa (myös hotellimajoitus kalliimpaan hintaan mahdollista), matkat kimppakyydein. Retriittiin lähdetään perjantaina klo 14 ja palataan maanantaina n. klo 21. Hinta n. 200 €. Retriitti on jo täynnä.

Hiljaisuuden retriitti 25.-27.9. 2020 Riuttarannassa Vihdissä

Retriitti alkaa perjantaina klo 17.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14. Tiedot aiheesta, ohjaajista, retriitimaksusta ja ilmoittautumisajankohdasta tarkentuvat myöhemmin.