Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään. Kevääksi 2021 on ollut suunnitteilla hiljaisuuden joogan ryhmä ja hengellisen matkakumppanuuden ryhmä. Tarkempaa tietoa heti koronarajoitusten väljennyttyä.

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään välillä enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa  hyvän lähtökohdan omalla enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakunnan aktiiviset naiset.  Loppukevään aiheet selviävät, kun suunnitteluryhmä pääsee kokoontumaan.

Kokoontumiset torstaisin kerran kuussa klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa, jos koronarajoitukset sallivat. Toistaiseksi  kokoavaa toimintaa ei järjestetä.

Suunnitellut kokoontumispäivät 25.3., 29.4. ja 27.5.

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa tai jossakin muussa kulttuuritapahtumassa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Keväällä ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa, jos se koronarajoitusten mukaan on mahdollista.Toistaiseksi ryhmätoimintaa ei järjestetä.

Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta.

Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

English Discussion Group

With different topics. We will share our ideas on life and faith. Meetings are run by Tiia Sahrakorpi and pastor Kari Kuula, Kauniainen Church, tel. 050-5908308.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Hiljaisuuden retriitti Utön majakkasaarella 8.-11.4.2021

on peruttu koronarajoitusten vuoksi.

Hiljaisuuden retriitti Utön majakkasaarella 7.-10.10.2021

Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä, luomakuntaa ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat, virikepuheet ja ulkoilu rytmittävät päiviä. Osallistuminen eri tilanteisiin on vapaavalintaista. Voi tunnustella, mitä itse eniten tarvitsee ja kaipaa.

Lähtö torstaina varhain aamulla kohti Nauvon vierasvenesatamaa, josta n. 4 tunnin laivamatka Suomen eteläisimmälle saarelle. Paluu sunnuntai-iltana n. klo 21 Kauniaisiin. Majoittuminen joko hotellissa tai vierasmajassa. Ateriat hotellin ravintolassa. Hartaushetket pienessä rukoushuoneessa. Hinta n. 250-360 € majoituksesta riippuen. Ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Eija Nurmio.

Ilmoittautuminen 1.5. lähtien seurakuntatoimistoon, p. 050-5009000. Tiedustelut Anna-Kaisa Tuomi, p. 050-5447535.

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.