Seurakuntavaalit 2018: # minun kirkkoni

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä. Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018 teemalla Minun kirkkoni. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 6.- 10.11.2018. Vaaleissa äänestetään kirkon tulevaisuudesta.

Ehdokasrekrytointi jo nyt ajankohtaista

Osallistu ja vaikuta - asetu ehdolle ja kutsu muitakin mukaan!

Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestysoikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista sekä rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Kauniaisten seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Kauniaisten suomalainen seurakunta kuuluu Kauniaisten seurakuntayhtymään, joten meillä toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan toimintaa.

Vaalien tärkeitä päivämääriä

Ehdokas

• on seurakunnan jäsen 17.9.2018
  • täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 18.11.2018
  • ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018 klo 16

Äänestäjä

• on seurakunnan jäsen viimeistään 15.8.2018
  • täytää 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 18.11.2018
  • ennakkoäänestysaika on 6. - 10.11.2018
  • vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018

Minkälainen on Minun kirkkoni? Minkälainen toivoisin sen olevan? Tule mukaan vaikuttamaan!

Lisätietoja vaaleista

Lisätietoja seurakuntavaaleista ja ehdokkaaksi ryhtymisestä löydät  tältä sivulta sekä kirkon vaalisivuilta www.seurakuntavaalit.fi  ja   info ehdokkaaksi aikovalle

Tietoja ehdokasrekrytoinnista ja vaaleista myös kirkkoherranvirastosta, p. 050 500 9000.

Pysy kuulolla, vaalisivusto päivittyy kulloinkin ajankohtaisin aihein!

#minun kirkkoni