Rippikouluun ilmoittautuminen

Syksyisin seurakunta kutsuu rippikouluun seuraavan vuoden aikana 15 vuotta täyttävät jäsenensä. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja huipentuu konfirmaatioon. Myös kirkkoon kuulumattomat nuoret ovat tervetulleita rippikouluun ja tutustumaan seurakuntaan.

Rippikouluun haetaan yleensä lokakuussa hakulomakkeella. Hakulomakkeet postitetaan seurakunnan jäsenille kotiin. Muut saavat lomakkeen lataamalla sen tästä linkistä.

Leirikeskusten majoituskapasiteetin ja turvallisuusmääräysten vuoksi leirien ryhmäkoot ovat rajatut. Näin ollen toivomme joustavuutta ilmoittautumiseen: hakulomakkeeseen tulee laittaa suosikkijärjestyksessä kaikki leirivaihtoehdot, jotka ovat mahdollisia.

Ilmoittautumislomakkeen voit tuoda henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina
(ma-pe klo 10-14). Voit myös pudottaa lomakkeen viraston postiluukusta kirjekuoressa. Laita tällöin kuoreen tunnus ”Rippikoulu”. Lomakkeen voi myös postittaa virastoon. Hakulomakkeen voi lähettää Mimosalle sähköpostilla. Huomioithan kuitenkin, että sähköposti ei kulje salatussa yhteydessä.

Rippikoulut

Kauniaisten suomalainen seurakunta

02701 KAUNIAINEN

Tule kokemaan kaikkea maan ja taivaan väliltä!
Ripari huipentuu konfirmaatioon.

Kirkkoon kuulumattomat kauniaislaiset

Kirkkoon kuulumaton nuori voi käydä rippikoulun. Rippikoulun jälkeen hänen on yhdessä vanhempiensa kanssa päätettävä haluaako hän liittyä kirkkoon. Jos kirkkoon liittyminen tuntuu oikealta ratkaisulta, nuori voidaan konfirmoida. Kirkko ei konfirmoi muita kuin omia jäseniään. Kirkkoon liittyminen ja konfirmaatio edellyttävät kastetta, jonka järjestelyistä sovitaan tarvittaessa oman rippikoulupapin kanssa.

Asutko muualla, mutta haluaisit riparille Kauniaisiin?

Riparipaikat jaetaan niin, että ensin rippikoulupaikan saavat Kauniaisten suomalaisen seurakunnan jäsenet ja sitten muut Kauniaisten seurakunnan alueella asuvat nuoret. Tämän jälkeen vapaita paikkoja tarjotaan ulkopaikkakuntalaisille mahdollisuuksien mukaan. Hakulomakkeeseen kannattaa laittaa mahdollisimman monta vaihtoehtoa, sillä silloin on suuremmat mahdollisuudet päästä johonkin Kauniaisten ryhmään, mikäli jokin tietty ripariryhmä osoittautuukin hyvin suosituksi. Kannattaa olla yhteydessä omaan kotiseurakuntaan ja tiedustella ilmoittautumiskäytäntöä myös sieltä varmuuden vuoksi, jos käykin niin, että rippikoulupaikkoja ei Kauniaisissa riitä kaikille halukkaille.