Tervetuloa rippikouluun!

Ripari on mahtava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin, pohdiskella kiinnostavia kysymyksiä maan ja taivaan väliltä, sekä elää osana kirkkoa ja yhteistä uskoa.

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa ripariin liittyen. Rippikoulujen ryhmäkohtaisille sivuille pääset valikosta. Sieltä löytyvät esimerkiksi ripariryhmien tapaamisten ajankohdat. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet rippikouluun löytyvät ilmoittautumissivulta.

Nuorten toiminnasta löydät lisätietoja nuorten sivuilta.

Ajankohtaista ripariin liittyen

Vuoden 2018 ripareiden ryhmäjako on tehty ja riparilaisille on lähetetty oman ryhmänsä infopostia. Heinäkuun Piispala II -riparille on vielä joitakin vapaita paikkoja. Jos olet unohtanut ilmoittautua riparille, mutta haluaisit mukana, lähetä ilmoittautumislomake pikaisesti Mimosalle. Leirikohtaisilta sivuilta löydät lisätietoja ensi vuoden ripareista, sekä tapaamisten ajankohdista. Ilmoittautumisen lisätiedot löydät ilmoittautumissivulta.

Tervetuloa riparille!
Mukana riparilla Mimosa, Sonja, Joel ja Tiro.

Konfirmaation FAQ - Usein kysytyt kysymykset:

Milloin rippikuvaus järjestetään? Tarvitaanko juhlavaatteet tai muuta rekvisiittaa?

Rippikuvaus järjestää konfirmaatioharjoitusten yhteydessä. Kuvassa riparilaisilla on alba päällä, joten juhlavaatteita ei tarvita, siisti kengät alban kanssa riittävät. Kuvaaja tuo kukat, joten muuta ei tarvita.

Kauanko konfirmaatio kestää?

Konfirmaation kesto on kaikkinensa noin 1,5 tuntia. Juhla itsessään kestää hieman vähemmän, mutta todistusten jako ja alboista kuoriutuminen ottaa oman aikansa, joten aikaa kannattaa varata yhteensä 1,5 tuntia.

Onko konfiksen vierasmäärää jotenkin rajoitettu?

Ei ole, kaikki ovat tervetulleita. Kirkko voi kuitenkin tulla täyteen, joten jos haluaa (hyvän) istumapaikan, kannattaa tulla ajoissa.

Montako kummia saa tulla siunaamiseen mukaan? Tarvitseeko sitä jotenkin harjoitella?

Kummien määrää ei ole rajoitettu, sopu sijaa antaa. Kummien kannattaa istua kirkossa sellaisessa paikassa, että he pääsevät helposti liikkumaan kirkon etuosaan. Pappi kutsuu kummit alttarin ääreen oman kummilapsensa taakse ja antaa kaikki tarvittavat ohjeet juhlassa.

Saako juhlassa valokuvata?

Kyllä saa, mutta mielellään omalta paikalta. Rauhoitetaan nuorten juhla niin, että valokuvaaminen ei häiritse juhlahetkeä kirkossa.

Voiko seurakunnasta varata tilan omia konfirmaation jälkeisiä rippijuhlia varten?

Ikävä kyllä ei voi. Seurakunnan tiloja käyttää aktiivisesti kaksi seurakuntaa (suomalainen ja ruotsalainen), joten tilat ovat kovin varattuja. Näin ollen seurakunnalla ei ole riittävästi tiloja yksityisten rippijuhlien järjestämistä varten.