Kurssit ja teemapäivät

innostavat ihmisenä olemisen kysymysten äärelle. Alku- ja loppuhartaudet johdattavat hiljentymään.

AiR - Aikuisten Ripariviikonloppu 7.-9.9.

Tule viettämään leppoisa viikonloppu Vihdin Riuttarantaan syyskuussa!
Luvassa on rentoutumista, virkistymistä ja nostalgisia muistoja riparitunnelmista.
Tule muistelemaan menneitä tai vaan kokeilemaan leirielämää aikuiseen makuun.

Katso tarkemmat tiedot erilliseltä AiR-sivulta.

Luku 40 Raamatussa - raamattuluentosarja seurakunnan 40-vuotisjuhlavuonna

Raamattuillat kokoavat elämän suurten ja pienten kysymysten äärelle keskiviikkoisin klo 19-21 10.10., 17.10.,  31.10. ja 7.11. Sebastoksen toimitilaan. Alustamassa ja keskusteluun innostamassa seurakunnan papit. Kahvitarjoilu klo 18.45 lähtien.

Iltojen aiheet tarkentuvat loppukesästä.

Illat päättyvät Hiljaisuuden messuun keskiviikkona 14.11. klo 19 Sebastoksen kappelissa. 

Mahdollisuus itsetuntemushaastatteluun

Haastattelussa kartoitetaan enneagrammiteoriaan pohjautuvien kysymysten kautta omaa tapaa ajatella, tuntea ja toimia. Enneagrammi on vanha menetelmä, joka perustuu yhdeksään erilaiseen persoonallisuustyyliin. Niiden joukosta voi löytää itsensä, omat vahvuutensa ja kasvuhaasteensa. Haastattelu palautteineen kestää noin tunnin. Sitä edeltää lyhyt ennakkotehtävä. Haastattelusta kiinnostunutta pyydetään ottamaan yhteyttä Anna-Kaisa Tuomeen.

Seurakunnassa järjestetään säännöllisin väliajoin enneagrammikursseja ja -päiviä. Itsetuntemushaastattelu antaa hyvän lähtökohdan omalle enneagrammityöskentelylle.

Ryhmät

Keskustelevat naiset

Ryhmä ideoi itse aiheensa elämän eri alueilta. Toiminnasta vastaavat seurakuntalaiset Ritva Heimonen, Maija Niskanen ja Seija Peltola. Ryhmä on avoin ryhmä, johon ei ilmoittauduta erikseen. Osallistua voi kiinnostuksensa mukaan.

Kokoontuminen seuraavina torstaina klo 14-15.30 Sebastoksen toimitilassa:

27.9.   Rentoutuminen, mukana Nina Willenius

25.10  Kanttorina ennen ja nyt, mukana Anna Marte

29.11.  Yksinäisyys, mukana Lea Mäkeläinen

Lukutoukat

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kaunokirjallisuuden ääressä kuukausittain keskiviikkoiltana sekä käy muutaman kerran vuodessa teatterissa. Ryhmää ohjaavat toimittaja Raija Pelli ja Anna-Kaisa Tuomi. Ryhmä ottaa uusia jäseniä mahdollisuuksien mukaan. Vapaita paikkoja voi tiedustella Anna-Kaisa Tuomelta.

Rukousta ja Raamatun lukua

Ryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (pääsääntöisesti parilliset viikot) klo 18.30-20.30 Sebastoksen toimitilassa. Syksyn kokoontumiset 3.9., 17.9., 1.10., 15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12. Ryhmässä rukoillaan myös kirkon aulassa olevaan rukouslaatikkoon jätettyjen ja seurakunnan kotisivujen kautta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta. Ryhmää ohjaavat Kari Mattila ja Ritva Kallio. Avoin ryhmä, ei erillistä ilmoittautumista.

Raamattu ja rukousnauha
Jumalan kämmenellä

Hiljaisuuden retriitit ja pyhiinvaellusmatkat

Vuosittain järjestetään 1-2 hiljaisuuden retriittiä. Retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä pois arkisesta elämästä lepäämään, kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan puhuttelua. Hartaushetket, herkulliset ateriat ja ulkoilu rytmittävät päiviä.  

Pyhiinvaellusmatkoja tehdään muutaman vuoden välein kotimaahan tai ulkomaille. Pyhiinvaellusmatkalla tehdään ulkoisen matkan lisäksi aina myös omaa sisäistä matkaa. Vapaus, yksinkertaisuus, hitaus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys ovat pyhiinvaelluksen avainsanoja.

Hiljaisuuden retriitti 12.-14.10. Vihdin Riuttarannassa

Retriitissä on mahdollisuus hiljaisuuteen ja lepoon syksyisen luonnon keskellä. Hartaushetket, virikepuheet, ulkoilu ja maittavat ateriat hoitavat ihmistä kokonaisvaltaisesti. Majoittuminen yhden hengen huoneissa. Ohjaajina Anna-Kaisa Tuomi ja Eija Nurmio. Hinta 70 €. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon kauniaisten.suom.srk@evl.fi tai 050-5009000.